FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Monday, April 30, 2007

:: aMik La Weii ::

Salam semua. Rinih baru start kelas balik(cam lame jer cuti) aku cam beser, pas subuh trus tido balik(w’pun xnk tido) coz nih ader ari ader kelas. Kalo aku xtido awal. Nnt lagi setengah jam pasti dtg setan nye tuk ngantuk kan aku. So aku xnk!!! Dari kite ponteng kelas, bek kite tido tuk menghadiri kelas. Nih bukan aper, kate lah xtido pas subuh(nih kes tym week day tau!!! HARI BEKERJA, harap maklum) mesti nyer lah kang dekat2 nk kelas, ngantuk tuh datang, penat nih menerpa. Igt aku ni jenis suke skip2 kelas ker. Owhhh.. noo!!!

Len la weekend. Boley stay sampi ke pagi, coz xder aper. Just tym tuk rest jer. Kalo telelap pon xheran, coz xder kelas. Kalo ri jum lak, xkan la sampei zohor tuh xbangun2 agik kaaaan. mmg melampau la tuh. Aku paling lewat bangun pon kul 930 pagi. Pastuh da xleh nk tido. As I said b4, aku hny tido 6 jam shari. Walau camner cara. 6 jam tuh must be!!!

Tuh soal ketiduran n peniduran. Yg nih len plak kes nyer. PERLU ker aku nk bg kt sumer org contact aku?<-persoalan tuk sesiapa yg mmg sengaja dirinya nk aku SYIALkan. Aku nih xder la jenis yg nk menCAPAP a.k.a CAGLA cam hang tuh. Xder nk pikir2 mendominankan diri. Yg jenis tabor2 name sane sni nk cari pengaruh. Tuh set2 yg xsedar diri!!!!!N aku bukan la jenis yg cam tuh. Ko len la kan. xnk kalah tuh da tentu. Takut di atasi, apatah lagik kan!! tuh yg xtentu arah tuh kan????

Xper laaaa, aku nih xkebulur pon ngan name2 nih. Name aku pon da cukup GLAM da. Wat pe la nk GLAM2 agik kan. syukur jer la aper yg ader sekarang nih ha. ko jer yg nk FAME ngan cara jijik, hina, n jelik. Kitorg(owh!! Kitorg ker kan.huhuhuhu) pun da muak da ngan cara ko tuh. Tgok jer la nnt, saper yg dak2 nk pilih tuk naek kerusi hangat tuh. Penangan yg “jauh” tuh tampak kuat n utuh. Xtau la kalo ko sanggup nk “bayar” kan. tuh xtau la plak aku(byk sgggt ker duit ko!!!)

Yer laaaaa, kalo kalah undi tempat sendiri. Mmg laaaaa malu. Takut2 xcukup tanah nk sembunyi muke nnt. Kite nk ketua/leader yg proaktif. Bukan yg berlagak pro cam ko. Pro FUNDEKtif namenyer. Hangat x hangat kite tggu jer nnt. Jgn la anggap nih satu ancaman plak erk, nih sekadar satu cabaran. Tuk ko yg giler name n jawatan. Aku xtau aper2. Nih adelah kate2 ramai. Bukan la aku nk men sembur2 ko. Tapi nih adalah pandangan ramai. Nak xnak, derang cakap, suh ko ready btul2. mane la tau, kot2 nnt menang ker kan... huuuh

“Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah”-nasihat aku tuk ko.

Nmpak nyer aku da makin terkeluar nih. Asal nk pasal contact2 tuh. Da termasuk hal peribadi n sejagat(peribadi n sejagat la sgggggTtt!!!)

sebenarnyer camnih.... Mamat yg aku ngomelkan kt atas tuh la. Sesuke B**T*H dia jer kate aku nih sajer men bg no contact aku kt org msia. Yg konon2 nyer nk kata aku nih menunjuk kan ke-EKSEN-an aku belajar kt bumi kinanah nih. P*NT*T la weeeeei. Kate.....!!! sape yg aku bg tuk tunjukkan aku nih eksen @ belagak segala?? Saper wehhhh!! Saper!!!

Ikutkan hati aku, mmg xnk bg aper2 info pasal aku kt org2 kt msia tuh tau(ex2 member sek **TUT**) camner no aku boley tersebar pon, aku xtau. Yg ko tetibe nk sound2 aku nih pehal. Aku der wat salah ngan ko ker. Aku xpenah pon usik idup ko w’lau seinchi. Ko je yg lelebey nk takut/cuak pasal?? Aku xrakus or gile kuasa cam ko. Xyah risau lah. Kuasa tuhan tuh maha luas. N DIA jua maha mengetahui. Aku xpernah nk ade no contact ko pon, yg ko tettibe gigih cari no phone aku, YM aku, FS aku, MS aku tuh saper suruh????!! Alik2 da jmp men maki hamun aku kan. ko nih spesis aper erk? BULL DOG yg garang tuh pon tau nk hormat tuan dia. Nih kan ko yg ade akal. Hebat n mantap agik(org katelaaah kan, aku tgok BASIC jerk.)

K r, malas nk citer banyak. Kite tggu jer la ari pemilihan, tgok sape di hati “kawan2” kite kt luar2 tuh erk. Selamat maju jaya.

Sunday, April 29, 2007

:: ChOoti ::

Yuhaaaa. Pagi sumer(cni pagi lagik dong) letey nyer semalaman melayan HIKMAH. Sakit hati btul ngan citer tuh, ader2 jer. Kita punya la budget yg konflik2 derang tuh da bais. Tapi, adeeeeeeer jerk. Xabis ngan konflik itu, konflik ini. Mmg btul la MDentertaiment nih, derang nyer citer2(sinetron) sumer nyer buat org geram n sakit hati, cam kita plak yg ader dlm citer tuh kan. haahhahahhahha

Tuh layan HIKMAH 3. xgik layan CHINESE PALADIN. Citer nih best woo. Tuh laaa, saper suh promote kt aku agik, kan da melekat xleh benti tgok. Lelagik citer kungfu2 nih kan, mmg silap besar la. Tgok jer cam tahun lepas, CONDOR HERO. Dalam 42/44 episod ntah, sekejap jer aku abis kan. gigih nih 24 hour, nonstop. Ntah baper ari ntah baper jam ntah aku abis tgok. Luper la plak. Makan, mandi, semayang sumer kat situ. Xsenang duduk la senang citer, ssb nk abiskan citer tuh.

Owh yer, arinih aku cuti. Cuti labour day katenyeh. Mmg sepatutnyer ari selasa 1 MEI(yes!!! Da masuk mei, bulan fav aku) tapi Univ. aku, dia cuti awal. So nnt selasa karang xderla chooti nyer. Kena la tabah g kelas. Tapi xper jer, da nk xm da pon. Dr2 pon, memasing rushing nk abis kan kelas. Tuh laaaaa, banyak bercherita agik dalam kelas, kan da terkejar2 nk abis silibus.(aku tetap suke kekdah yang sebegini, coz nnt ckit la yg masuk xm, xpon… mende yg berulang as 1st n 2nd xm tuk final nn)huhuhuhuh

Banyak nyer la aku nyer prob skarang nih, tapi xtau nk cakap cam ner. Yang rituh ATM card, sekarang niiiiiiiiih. Ntah laaaa, aper ntah. Kah kah kah kah. Xder zouk nk memperlihatkan prob nih kat org len. Ader org tuh, dia nih tersgt la prihatin la gamaknyer, siap suh aku share prob ngan dia segala. Tapi pepaham jer la aku nih kan, igt suke kern k citer2 ngan org, lelagik mende yg aku sendiri xtau aper punca sebenarnya. Sori la erk, kalo hang der terase ke ape..

Pelbagai bentuk soklan n pertanyaan yg menghujani aku. Lantas aku menghujankan kembali persoalan2 itu ngan nada2 kekesalan+nada tinggi(7 octave katenyeh). Trus memasing mendiamkan diri seribu kate, kelu sejuta bahase. Xder la maksud aku nk sakitkan ahti maner2 pihak tym tuh kan, tetibe jerk pitch aku ternaik tggi. N wat pengetahuan, tym tuh jugak, aku nope in emosional situation. Tapi ntah la, naper tym tuh nada aku leh ternaek. Soruh sekali agik. Kalo pas nih, nk Tanya agik, joooooom la. Kite leh wat press conference. Wakakakakkakkka

Rite, xder mende da kot. Cau~~

Saturday, April 28, 2007

:: xdeR taJuk ::

akhir nyer Datuk CT dapat jua membawa pulang anugerah terbesar pertamanya selepas bergelar isteri kepada Datuk Khalid. rezeki masing2 tuh hanya tuhan yg tahu. tahniah buat Datuk CT. semoga album etnik jun ini mampu mengulang kejayaan malam ini. aku xsabar la plak nk beli album Ct yg terbaru. w'lau per pun keadaan, aku akan cube dptkan album dia nnt.

sayang nyer persembahan vokal dlm album(wanita) AIM 14 bukanlah menjadi rezeki Ct. ia jatuh kt tangan Jaclyn yg barusan sajor jatuh stage semalam. sian siuuut, seb baik la camera xzoom dekat ngan stage tuh. kalo x. mmg......(xtau la camner nk cakap)

kalo citer bout hitz akhir semalam tuh, byk nyer yg m'spoilerkan siaran langsung tuh. cam ader yg xkena jer pertandingan hitz akhir, xwat rehearsal ker kan. smpi leh jadi camtuh, yg aku tgok perjalanan program yg sgt xteratur, kalo nk citer. mmg mati la aku komen bebanyak kt cni. terlebih space la plak nnt kan. huhuhuuh

yg misha nyer kain tersangkut kt tangge segala, then xtentu arah dia pikir nk cover("mati la aku kali. sial nyer kain!!!"-bisik misha dalam hati) tgok riak muke misha da leh tau yg dia sgt cuak ngan kain dia tuh. dan2 tuh nih, duduk ala2 bersimpuh bagai wanita melayu terakhir. tangan dia yg menampak dia cuak bagai nk mati, bersilang silik ngan btulkan kain dia. mic lagik, kain agi.. last2 trus jer larik ke tgh stage. kah kah kah kah

erm malas nk citer byk sgt, tapi aku nk ungkap balik antare ayat2 yg dkluarkan 3 pengacara 'sengal' AIM, mmg btul derang 3 org nih. thn depan boleh kekalkan 3 org nih, but tambh agik sorang, kak mah(bkn yg penah dtg cni tuh tau!!! but SARIMAH IBRAHIM). susah btul la,kalo name ala2 same nih, walhal mmg xsame langsung pon, tapi berjiwa semangat DIVA, tuh yg nk gak sama nama tuh. igt nih roda impian ker. same name segala**ops!!! wakakakakaka

antara ungkapan nya:-

"...buat kali pertamanya dlm AIM. pengacara tidak diberi restrum(aku xreti eja, maaf la kalo salah erk..)..." Bob Lukman

"...walaupun SITI punyai ramai kompeser2 disana, namun ia tidak mampu melawan berat kami bertiga(Bob Lukman, Afdlin Shauki n Kak Deberz)..." Bob lukman

"...tahun depan amik kontraktor yg same tuk stage yg sebegini rupe..." Adibah Noor

"...kena hati2 takut jatuh lagik..." Jaclyn Victor

sekian, cau~~

Thursday, April 26, 2007

:: My CaRd ::

“Mencari sang pencinta yg maha tulus kasih jiwa nye, maha agung setia nya. Adakah dia mampu ku miliki”- doa n impian seorang perindu malam. Yg hanya mampu berbicara dengan bulan, terang dmalam hari, hilang di kesiangan.

--biarla la bulan bicara sendiri, kerna blum tentu dia mahu menyapa kita--

Owhhhh tidak, aku da mule merapu2 nih, aper kejadah nyer sumer mende nih kan. hanya diriku sahaje mengetahui nya. Empunya diri selayaknya tahu, bukan nyer org len yg tau2 nk serkap jarang n speku sana speku sini. Mmg xbek tau!!! Kire nyer aku nih baek la erk?? Haruz la abek dari “korg2” tuh kan. har har har har...

--pungguk merindu, pada rembulan... bla bla bla~~. lagu NASYID keramat sebuah sek kt daerah langat.. HAAATUIH...*ops!--

Nih satu hal agik nih, jgn la puas ati kt org sane org ini(sambel menunjuk diri sendiri, hehehe) dia xder aper masalah ngan ko. Dia hny wat hal dia. Dia xder kena mengena pon ngan ko, sayangilah dia, peluklah dia(tempo CAHAYA CINTA) think positif guy!!! Kite nih sesame manusia tuh, kena la saling memahami(faaaaham la sgt kan!!)

Erm.. aper yg aku cakap kt atas tuh pon aku xtau. Sbb nyer citer sbenar kali nih is, ATM card aku xleh pakei. Sengal btul la. Kite da lame kering mering nih, dia boleh lak wat tebiat tym gawat2 kai gini. Kesal sungguh deh!! Maka nyer trus mengatur proses perbelanjaan dengan bijak, agar tidak **OVERDOSE** belanja.

--nih ke ghuper kad aku erk??? owh verangan jer laaaa.. so,nope komen!! huhuhuhu--

Card nih xder la rosak aper pon, dia kekdang leh pakei, kekdang meragam. Nk kate aku nih rajin wat **PE’EL**/ meragam... xder la plak. Aku nih sentiasa la COOL, xcaye Tanya la AWE. Ade ker penah aku nk HOT2 segala, xpenah kan AWE, xpenah kan….!!!(sambel angguk2 kan kepala). Kui kui kui kui

Da jadi cam nih, nnt ader la org piker bukan2, kate aku kemut la aper la. Kita xdela kemut mane kan, alaaaa stakat 2-3 hengget tuh, aper la sgt nk dkesah kan. kalo makan nasik kt umah tuh boley beras BASMATI, hidang steak daging segala. xkan la 2-3 hengget tuh leh jadi masalaaaaah, btul ngakk!!!

--demi menjage DIET **org2** tertentu, pemakanan yg berkhasiat amat la aku utama kan, nk six pax kate nyeh, semoga ngan BASMATI nih boley la erk menge*six*kan paxs hang tuh.**ops!!--

--sape nk DIET... lemak2 xleh makan sgt. kang xjadik plak pax pax kt abdomen tuh. da xleh nk ber**pesyen2** lagak kt depan mirror kan, hahahhaha--

Da la, kes card jer pon. sesajer nk memanjangkan entry. Huhuhuh..

da~~

Wednesday, April 25, 2007

:: aKu merePek ::

xtau la aper da berlaku kt aku sbenarnyer sejak 2 menjak nih. ader jer mende2 yg dtg(mimpi). merepek2 lak tuh. nk kate aku stress, xder la aper sgt yg nk d stress kan. tapi ntah la, tiap kali aku terpikr sumthing jer, mesti terbawak2 dlm tido. btw, aku percaya bahawa mimpi itu adalah satu petunjuk. tuk bawa kite ke satu tempat(matlamat)tertentu.

dlm byk2 mimpi tuh, aku dpt rasakan yg mama aku pon terima mimpi yg seakan or serupa. selalu nyer mimpi aku ader pertalian ngan mama aku, n sorang **minah kepoh** kt umah tuh(sapa xtau!!!)hahahahahhah

ok, back tuh da point yg kate aku nih PERCAYA kt mimpi. bkn aper... aku eksceli sgt la berminat dlm bab alam2 ghaib nih. xder la sampei excited kan(cam sorg dak keramat tuh!!!). raje excited n terkinja2 mmg dia pegang tuk award tuh selama 10 thn berturut-turut, tahun nih tercalon agi ker x, xtau la plak.. kui kui kui kui

byk mende yg penah aku tgok rasa n alami(matila la SS), sbb mende2 tuh kot aku jadi cam berminat sgt...coz dia sumthing yg luar kwalan n jangka pemikiran kan, tuh yg beshh tuh. kalo yg set2 yg mmg ala2 MODERN tuh**moden sgt ker ko kan!!! 4 sure la tolak trus pasal mende2 cam nih.

bagi aku x...!!(mati la tegas katenyeh) walau dia kekadang tuh agak merepek kejadian jer nyer, aku tetap mempercayainya. coz "KEAJAIBAN TAK MUSTAHIL BERLAKU" kuasa tuhan maha luas n besar. aper jua boley berlaku kt dunia nih..any one, any tym, any where..

kalo ader laki yg boley mengandung(KOREA) atau ader pompuan yg boley lahirkan sampei 12 org anak, kenapa mende tuh org leh percaya?? mmg mula2 dengar kaba agak kaget, tapi dlm mase yg singkat, memasing TADAH jer kan. sbb mende tuh LAHIRIAH, sbb mende tuh FIZIKALI. so nk xnk, kena la percaya(terpaaaaaksee)

tuh satu, then bout alam2 ghaib plak. ader tuh sampei sah2 la menolak mende2 cam tuh. dia tau nih, yg beriman ngan perkara ghaib tuh satu daripada rukun iman. tapi mentah2 dia tolak. aper KE-HAIRRRR nyer kome tuh yeop! xberiman kah!!!*ops...

nih xpercaya nih, sbb per? sbb xnmpk, BATINIAH n xtercapai dek akal katenyeh(matila ELYANA). so xtrima langsung kekdah nyeeeer. kesal aku. sampei kesudah dia menidak kan mende2 cam tuh.

tapi yg jadi persoalan nyer tuh. saper yg angkt dia kuar dari khemah tym camp dulu??? tuh xpercaya agik tuh!! da terang2 da awk ader kt atas batu sungai pepagi tuh. masih nk menafikan. EGO nk mati!!!


jadi mnusia jgn sombong kok deh, kamu tuh hanya hamba yg lemah saja dong. segala yg berlaku itu adalah kehendak yang maha PENCIPTA. tapi kamu tuh maseh agik bekeras menidak-nidak kan ciptaanNYA seyh... mau jadi apa ama kamu tuh. kok bisa begituh????

makanya, kamu tuh perlu muhasabah kembali apa2 yg telah berlaku itu, supya makhluk len(yg melihat kamu jugak) berasa bangga yang kehadiran mereka2 itu kamu hargai. huhuhhuhuhu

cau~~

Tuesday, April 24, 2007

:: Nk TaU sgt ::

demi sesungguhnyer, untuk menerangkan yg kabur, menjelaskan segala kesamaran. aku ingin menyatakan keadaan sbenar mengenai ape2 jua yg nk sgt korg2 tuh tau kan. agar xde pertikaian or persoalan berat tuk aku jawab, namun spekulasi n gosip tetap akan trus berlaku, ini adalah sumthing yg pasti. aku mmg pasti. sbb ingat senang ker nk suh aku citerkan aper kah kondisi sbenar aku ketika ini.nih pon kerna "org tuh"...yg cbuk sgt nk "selak2" kain org. huhuhuhuhuhu

bile kite soalkan bab hati. maka byk la definisi nyer. bg aku, istilah hati itu aku simpul kan sebagai sesuatu yg perlu dijaga rapi dan dhargai. FULL STOP!!! byk jenis hati ader tym skrg nih, xkira la dari bengkak hati nyer till besar hati. memasing ader merasai kelainan tika jenis2 hati itu bertandang kan. xkurang juga set2 yg sesaje buat hati nih(amik hati) nih yg paling bahaye skali. muka kalo tgok, mak aiiii!! a3lim, warak, sikah, n segala jenis sifat2 maleykat ader. tapi.......skali toleh belakang. bukan mak aiii laie da, tapi F**k*Y M*K jadik nyer... xnk komen byk2, nnt ader org sentap!!!

tuk sekian kali nyer, aku m'declare kan. bahawa, xder yg terbaik dari yg baik mereka2 diluar tuh. melainkan satu antara 4 diatas, yg mane tuh, biarlah aku n my mum jer yg tau. da puas??!! len kali jgn men suke jer nk ngate2 org, siasat dulu. baru nk terjah. nih da salah terjah, kan da malu. padan ngan muke ko hanjeng!!!

tuk pengetahuan sumer, aper2 yg berkaitan adalah dari TUHAN yg menciptakan HATI mnusia. xder yg len melainkan DIA shaja yg mampu menerbalikkan hati itu. terpulang la pada sesiapa yg berkenaan tuh nk fikir/anggap aper kt aku. yg penting, aku bukan sperti yg ko sangke kan(sapa xtau!!!) xper la, kite tgok jer la nnt.... kuase yg maha ESA itu mengatasi segala.

aku nih xder la baik mane kan, tapi dalam aper jua keadaan, aku tetap menghargai sesiapa sahaja. xkire la awk tuh siapa dimata manusia, yg pasti awk tetap hamba pada PENCIPTA. kita nk cakap lelebey.... kang ader yg xsuke, menyampah pon ader kan. so ape2 pon kite tggu jer la nnt yer. walaupon penantian itu satu penyiksaan, namun kesan nyer cukup bermakne.

jujurnya, segala urusan yg "berkaitan" adalah kerja TUHAN, n xlupe juga usaha n doa ahli keluarga. x-pesiali my mum. biar la dalam bab nih my mum yg uruskan, putih kate dia, putih la kate aku, hitam kate dia, hitam la kate aku. cukup la selame nih my mum jer yg kena ikut kate/kehendak aku. tuk kali nih, demi perjalanan menuju kebahagiaan, mandat terbesar adalah dari my beloved mum. biarlah dia yg wat keputusan camner pon. aku tetap redha.

ok la, setakat nih jer..

Monday, April 23, 2007

:: MeNiaRaP ::

salam buat semua... ntah la xtau nk citer tuk kali nih lak. btw, oleh kerana nk citer gakz. aku bukak la citer seawal pagi isnin aku...

td bgun subuh then da xboley nk titon blik(selalu nyer bley jer lelap blik)tapi kali nih berbeda kok. ngak bisa dpejamin mata ini dong. puas la aku telangkup, meniarap, mengereng, telantang, toleh kanan toleh kiri sambel cari mood yg sesuai tuk titon balik. makanya, xberhasel jugak...

oleh kerana da xboley sgt nk titon nih, aku bukak la gegmbr(koleksi) dlm PC nih ha.ssaje tgok balik knangan2 lepas kan, akceli nk letih kan mate sbenarnyer, tuk titon balik. hahahhahah<-kekdah biasa aku tuk lelap kan mata, same der tgok mende yg byk2, atau pon bace artikel kt folder(artikel pilihan)
byk folder dalam PC nih sumer da di alih bahasekan kepada bahse cina(mandarin)sebb aku xnk la aper2 yg penah aku belajau dedulu tuh dilupekan camtuh jer kan.rugi r plak nnt. tuh kekadang terpikir pas abis jer degree nih, nk amik course bahase cina plak, slain dripada business study n management. tapi xpe la, kite abis kan degree pengajian nih dulu, then baru la kite tgok cabang2 len plak..

settle pasal PC, berbalik pada citer awal pagi tadi, aku start buat nasik lemak kul 6 pagi, tuk breakfast ahli2 umah(konon2 nye) sori xsempat/lupe pon iya gak nk snap gambr, sbb bateri cam da KONG.. dalam sejarah idup aku, nih la kali pertama aku masak without sebutir garam dan jugak gula. pelik kan?? tapi still leh makan, n seperti masakan biasa. sambal aku jadi. nasik pon jadik gak. so sesape yg nk tau rahsia bagaimana masak without garam n gule tuh. jom kite bukak sesi masakan bersame aku.wakakakaka

ntah la, excited sgt nk masak kan, sampei lupe yg garam da abis. lupe plak tuh nk beli(malam tadi) tgh2 masak. baru la teringat yg garam xder. gule plak ader jer, bertimbun2 gule kat umah nih(jordan)kalo kt msia.. gulee lebey ckit jer, da boley kes mahkhamah da.. ye la kan, skrg nih org nk kayo senang jeeer, seret org masuk mahkhamah, menang 2-3 kes yg cikai. da boley dapat 20-30 juta.. pelik btul manusia zaman skrg nih. nk kayo yg xbermaruah!!!!

--gule pon jadik kesah kan kt msia tuh. xtau la pas nih ape plak yg nk dkesah kan nyer erk--

secara keseluruhan,aku rinih:-

  • tembak lobang kt dinding- kemas/susun/atur balik wayar2 yg berselirat kt belakang meja. extension yg sambung2 wayar tuh, abis sumer aku permenant kan kt dinding(ala2 tergantung/melekat) biau xder selirat kt lantai. sakit mate aku tgok.
  • pasang agik satu rak kecik- tuk letak lilin n gambar serta bunga kering(aroma terapi) la kekdahnyer.
  • basuh bilik air- puas ati aku sental segala yg ader(rutin sebulan sekali)..abis aku kerjakan toilet tuh btul2!!!!
p/s:: tandas/toilet kitorg xder la kotor mane. nih just mmg da jadi rutin every month, yg toilet tuh dibasuh btul
  • wat agik satu ukiran/lakaran/potongan- berkaitan ayat2 penaik semangat(motivasi)nk letak kt dinding.
  • plan/lakaran kasar bout nk cat bilik.
  • susun buku kt rak.
  • layan citer- MUKHSIN, JPB, AMAZING RACE E11, APPRENTICE finale
waah..... byk kan kejer nyer. mmg la,sbb kelas rinih satu jer. kul 930-1100 pagi so agak free la ckit kan. huhuhuhuh

ok la, cau~~

Sunday, April 22, 2007

:: sTik ::

arinih osmate aku yg 2 org tuh xm(Ejam & Mando). so tinggal la aku pepagi sesorg kt umh. sedey jerk. tapi xper, kejap jer boring n sedey nyer tuh. xtgok petang nyer agik. mmg besh.. MELEKAT!!!

ekcelli, kitorg da plan awal2(2 mggu lepas)kalo xsilap, aper yg nk dbuat mggu nih. plan nyer bout makan2, yelaaa. sejak2 2nd year nih aktivt keramaian da agkz kureng(batch)so nk xnk, kena la wat sendiri(kalo nk wat) tapi nk la wat gak, kecil-kecilan sajork. just kami b'tiga. kalo dulu b'empat. skrg nih ber-3 jer. wahahahahha

tgh hari pas Ejam abis xm, dia call tuk ke BALAD. nk beli aper2 yg fatut. makanya, aku pon bersiap ke sana, n trus dapatkan teksi. kitorg beli ayam, daging n ckit brang umah. tu ajer. xleh lelame kt BALAD tuh, nnt lagik byk duit yg dilaburkan. kui kui kui kui kui

da sumer barang2 ader, tggu Mando blik, tuk merinate daging2 tuh, then ready nk masak(lewat petang) yg sowg agik tuh pening berdenyut2 katenyer, tapi bola tetap g main. oit, cara terbaru ilang kan pening yg berdenyut2, adalah ngan men bola. sepak ngan kaki, tapi kesihatan kepala yg pening tuh terjamin kan. hahahahaaha

--nih nasik goreng. aku yg buat--

--nih "koslow". Ejam yg buat--

--nih ayam marinated(btul ker eja nih)digoreng, Mando nyer tugas--

--daging yg da siap, Mando gakz yg incharge--

--yg blakang tuh, kuah black papper, Ejam yg buat. yg pinggan depan tuh, aku nyer.hehhehe--

:: RaK bUkU ::

skali agik aku da xtau nk wat camner ngan buku2 yg byk nih. rimas plaks aku nengok desk aku penuh ngan bebuku nih. so cari punya carik, dapat la ilham dari ALLAH tuk pasang agik satu rak. nih sumer kes buat sendiri... maklumla kan, org x berduit nk beli segala. so kite praktik kan la KHB sek men dulu tuh... dan begini la hasel nyer.

dlm tgh cbuk2 layan tuh. sempat agik aku layan HIKMAH jap. nih osmate aku la nih, tym kite nk wat keje(pasang natang nih)tym nih la dia nk tgok HIKMAH bagai. xjadi kejer aku dbuat nyer.hahahahhahahaha


--rajah pertama, berwallpaperkan JERUNG yg garang(garangggg ker??)--


--da b'tukar(wallpaper) ke my beloved CUB, comel la cub tuh--


--setiap 1minit gambr bertukar, tema mggu nih ANIMALs. sesama la kite mencintai haiwan, wahahahha--


--nih la dia capture keseluruhan area desk aku tuk sem kali nih, xtau la camner nk arrange tuk sem depan. idea tgh kering--

Saturday, April 21, 2007

:: xNK baSuh BeraK ::

Nih nk citer ckit kt korg2 sumer kt luar tuh. Len kali jangan dok cbuk nk ngata org tuh xpandai wat keje, jgn cbuk dok canang org itu org ini segala. Skali tuhan nk uji. Mmg xterkalahkan UJI RASHID ko tuh** motip kan

Dulu bukan men agik erk, kate dia tuh cover lawa ('walaupunnnnn...."), xpandai nk lipat baju, xreti nk sapu sampah, xsuke masuk dapur segala. Abis satu kampong ko bawak citer si polan tuh kan. Igt lagik x??? kalo ko xigt, aku leh igtkan, BILE, kt ANER, SIAPA yg ader, n CAMNER susunan ayat ko tym tuh. Perlu ker??? aku bagitau kat cini..sendiri mau hengat la kawannnnn.

Tapi xper la, demi jage sensitivi ko yg mmg kawan aku(kawan ker!!!) aku jage la airmuke ko tuh agar xmalu satu persada maya nih ha. coz aku tau, camner rasenye malu bile org citer pasal kitE. Lelagi la kalo citer itu satu FITNAH yg amat besar. Yg sayangnyer kali nih, citer ko bukan la satu fitnah, tapi satu perkara yg perlu diperingati semula, sopaye ko xmudah luper.

Kesah nyer, da ko cakap org tuh xleh wat keje, xpandai la aper la kan, tuh kes da abis. Citer lelame dulu. Watper nk bukak2 balik, ye dak? So skrg nih, TUHAN maha kaye dek non oi, DIA bia jer ko buat(bawak2 molot yg “dua”) tuh, canang sane cni. DIA maseh lagik bg ko mase tuk pikir balik, btul ke aper yg ko buat tuh. Tapi sayangnye, ko xperasan gak kesalahan ko tuh(xsedar dek untung la senang citer!!!!)

Begitu gigih kehulu kehilir, bercerita sane sini. Ala2 road show pon ader gakz aku tgok. Puas ko erk tym tuh. Mmg laku citer yg ko promosi tuh, sampei leh masuk box opis nih. Tabiiiiik spring deq!!!

Langit xselalu cerah tau, nih aku dapt citer pon bukan dari org len. Kaum kerabat ko gakz. Xtau la kalo derang tuh jenis xnk(buang) ko kan. sampei leh citer hal ank sendiri kt org luar. I don’t think so. Derang cakap kt aku suh pesan kt ko. Nasehat ko leklok, coz derang cakap ko xnk dengar, ko wat **DEK** jerk. Abis berbuih molut depa nasehatkan ko<-aper yg aku dengar dari derang la…

Oleh kerana ko tuh kawan aku, aku kenala amik tau gak. Tapi cam biase la kan, aku nih mmg xreti nk jage ati org, kalo asyik nk jage ati org. sampei bile pon xkan abis kesahnya. So, aku ngan rase terbuka nyer nk cakap la ckit kt ko. Coz aku sendiri idup(sampai la nih pon) based on kritikan pedas, laseran n segala jenis keceluparan org bersuara, so skrg....ape la kirenyer sangat kalo aku petik ckit2 pengalaman yg aku ade tuk sama2 kite kongsi bersama sebagai kawan yg saling membantu. Btul dak??

[bermula laaaa]
Waaaaah kooo, bukan men agik kan. Aper punya pompuan la ko nih. Budak kecik camtuh pon ko xleh uruskan. Camner nih???! Baru la nk tgok kecirian ibu yg ader kt ko. Balik2 camni erk ko buat. Pompuan jenis aper ko nih!!!

Budak tuh kan darah daging ko gakz(ank buah) xkan la xleh nk korban kan ckit mase, tenaga tuk dia. Xder salah aper2 dak tuh kt ko. Sampi ati ko wat dia cam tuh kan. dengan JANTAN ko, bukan men agik kehulur kehilir, kepit sane kepit sini. Ntah2 yg da sedia terkepit tuh agak2 nyer da ter**LOHONG** tuk jantan ko kan. mane la tauuuu. Zaman skrg nih nk cari yg VIRGIN tuh payah. Lelagik yg cam ko kan.

--kata indah bermadah, mengukir jiwaku berada di alam nan indah, blueeekkss!!--

Budak tuh kan HALAL bg ko sentuh, tapi ko xsanggup nk uruskan. Yg jantan ntah mane2 ko kaut tuh. Yang HARAM hukumnya nk bersentuhan(sebelum aqad) abis ko GOMOL kan nyer. Nih aper nk jadi da nih???!

--hiasan--

Budak tuh berak jer pon, xsalah kan kalo ko basuhkan. Ko pon makcik dia gakz. Nih tahan ko kuar umah(lari)ngan jantan ko atas alasan xnk basuh berak budak tuh. Kotor la konon2 nyer, nnt ilang la seri jari jemari ko yg runcing tuh, nnt tertanggal la cream kt tangan ko tuh!!! Cam tuh? Da kalo jenis barang/produk murahan tepi2 jalan masjid India tuh. Mmg laaaaa. Nk tahan bergaya, tapi ngan mende2 murahan. Aper baranggggg!!!

--baby ku yg comeyyy--

Nih nk tambah ckit, TAIK budak tuh ko kate kotor?? Ko xpikir darah yg kua kt CIP*P ko tuh. Lagik kotor. Ker darah2 tuh ko xbasuh, sbb kotor sgt katenyeh. Sampei ko bia cam tuh jer. PENGOTOR nyer ko!! Ye la, muka lawa/chanteq/cun segala. Tapi dalam, jijik n kejisss. W’pun TAIK budak tuh bukan dari ko. Tapi TAIK budak jer pon. camner la nnt kalo ur MUM n DAD da tua2, xreti nk basuh najis sendiri. Mau ko larik kua ngan JANTAN ko tuh.

--hiasan semata--

--ko hengat aku nk sgt ko jage aku!!! aku boley wat sendri la.. idup aku nih trus cam beser jer tanpa bantuan dari ko,aku xkebuluq ngan air peluhan kederat ko tuh. <-amik ko bile mak ko cakap cam tuh,xker ko pengsan!!!--

Ok la, malas nk tulis banyak2, nnt org xsuka la plak. Nih pon konpem da ade yg xsenang duduk. Apetah agik aku trus letak banyak2 perkataan. Haruzzz la aku d SMASH blik kan. tapi xpe jer, da beser da ngan SMASH m’Smash nih. Da xheran daaaa. Kalo xder SMASH2 yg dedulu tuh, xder la aku yg ari nih..

Cau~~

entry ditaja oleh,

--membawa keselesaan berpanjangan--

Friday, April 20, 2007

:: UruT ::

Huuuh, baru pas abis layan survivor S14E10. seb baik cepat siap dia dload. Kalo x mmg berbulu** nk tggu deeeeq. Mungkin server baru agik kot, kang kalo da mule dia wat hal, mmg sampei kesudah, cam tuh jer laa. Trus sakit hati dibuat nyer.

--outwit, outplay, outlast. survivor FIJI--

Memandangkan rinih ari jum. So xder la aper sgt aktvt yg dibuat, cukupla skadar g semayang JUM then g makan kt tempt biasa. Then balik umah, layan movie n siries. Ntah ape movie yg aku tgok pon xtau, aper siries yg aku layan pon xtau. Coz sumer nyer da berulang2** kali ditontoni. Just skadar tuk mengisi masa lapang sajork.

Nih baru pas maghreb. Tgh blur xtau nk wat aper da. Tapi agakznyer sat g ader la keje tuk aku nih. Nih sumer base on keadaan yg sedia ado. Osmate aku sowg nih kaki dia injured. Bengkak katenyeh(dan aku pon da tgok da kaki dia). Maka, tugasan yg nyata sekali adalah mengurut** kakinya ituuuuuu.

--wala wala BABY showang nih, kaki dia takiet** erk. wala wala tayang** dia. mamo takiet2** erk. nnt kite urut bagi elok k--

Nih da bape kali da kaki dia terseliuh, aku pon xterkire. Kejap2 terkehel, kejap2 te*peleot*. Org men bola sepak jer la bola tuh kan(ngan skill2 yg ade) nih x, abes court2 tuh dia terajang, kaki org dia sepak, keting org abes disadung. Nih nk men bola ker nk karate???! Aku konpius. Huhuhuhuh

--elok nyer kalo aku la kan, ditarah jerk kaki dia nih, biau da xleh men bola, men2 jer sakit segala, bek xyah men trus. hahahahha--

Ader lagik tuh. Bola men ngan kaki kan??? Nih ader tangan yg injured gakz nih. Melecetla, terseretlah, berdarah la, Aper la. Merepek2 jer dak2 nih tau. Org men bola, dia nk men gak. Tapi **xtau** nk jage diri. Main **nonong2** jer. Kalo part tangan yg sakit/injured tuh area lengan @ arm xper agik tau. Nih tapak tangan. Saper nk jawap dek!!!! Merapu merapuuuuuu.

--dengan beberapa pengalaman n ilmu yg ader, ku turunkan aliran tenaga nye pada kaki ini agar dia mampu pulih seperti sedia kala, sumer nye atas kuasaMU ya tuhan yang maha agong, matila mandrem seri seribu **kelopak bunga** kan--

Ok, berbalik pada kes urut2** tadik kan. Aku nih xder la pandai sgt nk urut2 org nih. Boley la ckit2. nih dpt detect kebolehan nih tym aku kt sek(ostel)dulu. Aku kena urut member aku yg tangan dia terseliuh, sbb berkungfu. Pelikkan!!! Cam budak2.... nk berlawan-lawan ala2 pelakon cina. Ngan gulungan tuala n kain pelekat nyeeeer. Yg xtahan tuh, ader ngan sound2 effect skali tuh. Last2, bile sakit. Aku jugaaaaak yg dcari nyer. PADAN~~~
--zhou you shang xia, xiang jian hou bu. zhuan bei tiao gao--

**kalo nk tau aper mende nih, tanya la memember cina korang. byk pengertian n ilmu pada 3 frasa nih. cara senang nk igt step laju pergerakkan kung fu.

Ye la. Da osmate kan, kite kena tolong. Kite nih da la duk sama2, xkan la nk **ananiyah** gakz kan. Kang aper plak kate org(ambil kire pandangan org nih!!) xelok la kalo dibiau-biau cam gituh jer. Sakit dia, sakit kite jua. Waaaaah, prinsip cubit peha kanan, terasa peha kiri nih(prinsip merepek!!!!)haahahahaha

Duk sama2, adala lagi 3-4 tahun. Kalo mende kecik nih pon xleh nk tolong, cam neeeeee? Hulurkan tangan, ringankan beban(BERSAMAMU TV3 kini di bumi kinanah)wakakakakkaka. Tambah ckit agik, bersamamu "merealisasikan impian", sbb aper?? Sbb nk join kejohanan futsal piala duta 2007. kesal aku!!!

cam la xtau, kalo xdapat men futsal piala duta, xdapat result cemerlang dalam xmmmmm..... sakit peruuut, makan xlenaaa, mandi xnkenyanggg, tidor xbasah*OPS!! dia kena join, yg tuh baru result GEMPAQ n serba serbi dlm idop baru lengkap... btui daaaaak???

K r, da xder aper kot, nk wt mende len plak. Agak2 sesape yg nk rasa urutan aku, boley la erk**ops! Xder la, just kidding, **koser** aku nk urut2 org... Xder makne nyer. Byk agik keje yg boleh aku buat dari terhegeh2 nk urut org sane org cni.

cau~~

Thursday, April 19, 2007

:: WinDu TaJUk nYe::

salam sejahtera sumer. nih tetibe lak ter*hinggin* nk citer sumthing yg semestinyer da lame bersarang kekusutannya dlm benak fikiran aku -nadzeem aidil- da bertahun2 aku pendam n simpan kerinduan nih. nk ilangkan dari fikiran mmg satu yg mustahil. sbb nih adalah satu diantara element yg byk mengubah idop aku.

kalo xsilap, entry b4 nih aku der cakap kot bout nih, but not too all la kan.. tapi kali nih skali lagik, tuk aku mengulangi betapa *windunya* aku thadap seorang ini. da cam2 cara aku cube tuk dapatkan/ temui kembali dia nih. tp sumer nyer temui jalan buntu. tapi sumpah aku xpenah putus asa w'pun seketika, sbb aper??

[...sbb kalo kita nk, pasti ader cara...]
sebagai memetik.

dlm hal nih, family pon xketinggalan membantu, sbb hubungan kedua-dua family sbenarnya da terjalin sejak aku kenal ngan dia nih. so xder masalah la sgt.


puas la aku tny sumer org(memember dia)tapi HARAM sekor pon xtau, name jer satu batch. no contact pon xder. alih2 mintak no contact batch dia kt aku. MOTIF!!!! patut nyer aku yg tny dia. nih dia lak yg mintak kt aku no phone/contact batch2 dia segala. mmg SYIAL nyer member kan**ops

ok.. aper2 la kan, xkan la kerna no phone yg 2-3 tuh leh putus kawan kan. hehehe. tapi seyesli la kan, mmg xlogik kalo no phone batch sendiri pon xder, so selama nih, ko kenal dia cam tuh jer ker(w'pon satu kelas dulu nih!!!) nmpk sgt ko tuh pentingkan diri sendiri. hanya ngan **BULU2** ko jer(no. bebulu sendri pon xder.alik2 aku gaaaaak.aper kes??)xtau la aku nk describe cam ner makhluk yg camnih... aper spesis nyer makhluk la kan.

--nih set2 belangkas la nih, kemaner pon tetap bersama. konon2 nyer str8 la bagai kan. tapi cam belangkas jerk. aku musykil giler, **mati la speku lelebey--

no dak2 kelas len boley ader lak tuh, kelas sendiri dulu pon haram xder. padahal kt sek dulu bukan men agik close bagai. abis jer sek, langsung xkenal da. nih bukan kawan la gamaknyer yer!!!. xder la aku nk jmp org2 spesis yg cam gini kan **PAY- GI** jalan laaaa!!

tmbhan lagik nih, siap name kawan pon xtau(walhal satu kelas).. lain jantina xper agik, nih yg same gender nyer kes. korg tgoooook. aper nyer type nyer org nih.. --anjing pon leh kenal tuan-- nih kan manusia yg ader akal. nope komen!!!
--kalo anjing comey xper la kan. nih hazap nk mati. parah xhengat dunia. **ambooooi aku ngata org kan!!!--

da2. back to da main story. kan da melalut lalut nih. aku nih da la xleh nk xplain ckit. kang elobration nyer. mmg sampei abis xsudah-sudah. tuh yg sampei **ader org** yg xbg aku komen aper2 tuh. yg besh ckit. xder bg ruang langsung tuk aku memberi komen or pandangan. awal2 da disekat/dihalang. wut ever la kan, saye xkesah pon. saper la kite nih kan... kui kui kui kui.

xtau la sampei bile aku boley ketemu ama dia ini. xnak la nnt sampei my wedding ceremony dia xder. aku nk dia ader skali my wedding ceremony... coz aku penah bcerita ngan dia bout mende2 nih. n dia da janji, aku pon da janji yg kitorg saling hadiri menghadiri majlis memasing satu hari nanti. janji tetap janji... xkan berlangsung majlis selagi dia xder.(fikir sampei ke mase depan nih)

--ala2 camnih gak r nnt majlis aku, huhuhuh--

cam gituh la gamaknyer... aku windu sangat ngan dia. kalo xder(xkenal)dia maka xtau la aper yg da terjadi kt aku skarang nih. tuhan maha kaya.DIA telah temukan aku ngan seorang yg btul2 memahami aku tym aku dalam kesulitan dulu. semangat aku dia yg naik kan tuk trus berjuang mhadapi hari2 mendatang.

sayangnyer, pertemuan itu hny sekejap sajork. aku **menci** ngan istilah perpisahan nih. tapi aku tahu. kalau kita berani ngan pertemuan, why not kita juga akan menhadapi perpisahan. biar pun ia satu yg menyakitkan. namum ia adalah satu yg xmungkin aku lupakan.. sape dia?? dia yg dimaksudkan ialah. abg ikhwanuddin ab. jalil-last jumpa kt HITz Akhir 2005, auditorium angkasapuri, kuala lumpur.

sekian~~