FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Tuesday, May 19, 2009

:: bini giler ::

salam semua

subuh-subuh da menghupdate new n3. Gigih xgigihlah blogger sorang. Maw lawan langit ilahi kah kekdahnya??! Matila berangan jauh meninggi. Dia da sampai siratul muntaha ( 1 of make me a super model casts )*ops!! Ikhtilat.. siaplah nanti maleykat penjaga langit tendang ko ke bawah. Merejam-rejam dengan taik2 bintang ( meteor )… Armageddon, boleh!!! Well selamat pagi semua pembuka bicara…早安。。。起立行礼大家都好Hahaha. Teringat jadi ketua kelas darjah 3 dulu. Qi li起立( bangun semuaaaaa ) xing li行礼( merafak sembahhhhh maksudnye hormatlah guru tuh…. ) xkesah lah dia makan ham @ bacon ke, atau memang dia as GEMS as SWINE. Penting dia CIKGU kita… ilmu yang tercurah amat bernilai. Kalo tidak, xder la aku berapa pada stage TUTOR lite-lite kat sini*ops!! Belum ape2 da declare... أبى واستكبر sangat!!


:: hampunnnnnn, beribu riburit...*ops ::

Eh jup2… merapek da kejup2 nih… sebelum memulakan ( amik mood ) SETADI… post ler sumthing here. Buat Tatapan orang selalu berkunjung kemari. Aku nak belaja gak, cara camne mau dapatkan cara penulisan & penyampaian terbaik. Coz aku lihat, ramai penulis2 ( blogger TEGAR terutamanya ) macam2 idea derang ade. Ntah dari celah bedah mane ntah derang kaut ideas tuh. Huh! Dapat wahyu kah?! Siapa beri?! Nabi da khatamul anbia. Xkan kaw tuh musailamah alKAZZAB kot atau al aswadul ansi ( nabi plastiqueeeeeeeeeeeeee a.k.a DRAMA queen).


:: melabuh telooo, melebar punggung. PUAS HATI kaw?!! ::

Meklumen pades sesmue dis sisni. Blog ini buken blog luceh atau berniet untukz mengKASYFUL aib sesapes, jauh panggeng golek2 dari api tuk akuz berbuat demikian. Term2 yeng digunapakei as TETEK, LABUH TELOR, LEBAR PUNGGUNG amatlah basic. Korunk sajork yang PEGHAK xpenah nk campor ngan masyarakat, dok jadi kera sumbang ( mahram, ahakz! ). Then nak salahkan aku. Same je maksudnya if aku guna PAYUDARA pon. Anything else??! Haih… narrow minded tul la… sekiranyalah, aku pakat guna DADA sahaja. Boleh pulak dada itu dipicit tuk mengeluarkan susu?? Kaw jawab tengah, dada mane yang dipicit boleh keluar susu. Dada ada banyak dada. Laki pompuan. Ada chest. Hat dok nak gonyoh2 dada lelaki tuh wat pa??! bukan duk bagi apa hasil pon. Tul x??! respon pada previous post bawah nih ( sebalik dapur ). Peribahasa masa terkini ( ikut perkembangan semasa )


:: swine epilepsy... siapa xtau! ahaha ::

Kasaq nya bahasaaa… tryla lembut sikit… sian kt depa yang tertusuk di hati nurani tuh. Aiyoooooh kak long ( salah gender )… puas haku menjawab isu bahasa nih. Xhabis sopan lagi kah??! Kaw nk aku tulis camne?? Ana enta?! Antum antenna?? Gituh??! Plzzzzzzzzzzzzzzzzz. Tersimpuh malaikat rahmat ( ganti simpang malaikat 44 ). Hehehe. Xperlu kot sampei gitu sekali kan… camlah xkenal aku ni siapa. Lain la orang jauh nuh… xtau ape2… hanya sekadar melepas geram ala2 swine epilepsy ( matila kaw ). Baiknya, mulut xberbuih-buih jer, kalo tak. Quarantine satu qariah. Huahahahaha

Aspek lain jugeks, aku xde nak mention mana-mana name secara khusus dalam kenyataan ketidakpuasan hati aku. Nama2 tersebut hanya pada yang baik-baik sahajork… aku pun sedar diri gakz, masyarakat kita nih.. xnak disamakan dengan ruminah sidek, nak disetarafkan ZIANA ZAIN kan. walaaaaupon…! Tetap xmoh kalah katenye. Tak nak disamakan dgn nancy foo, nak di satu stagekan dengan JESSICA ALBA. Masing-masing nak yang baik-baik jewwwwwwwwww.. buruk2 xmoh, walhal nama dia xsebut pon, hangin dia, macam aku nih listout kan nama atuk nenek moyang dia lah… temanya MEGHOYAN tak sudah2…

Nih bukan membebel k. xsuke pon bebel2 nih. Hengat ape!!! Air liur aku nih hanya untuk mu?? Bace lagik gunanya, baca quran segala. Xperlu airliur??! Medium penting tuh tuk menghasilkan makhraj yang betul & tetap. Try tengok cakap without aiyaq liuq, camna bunyi kluaq?! Adakah rasa seperti menahan kentut selama 2 minggu atau ibarat makin cirit kanak-kanak umur setengah tahun??! Hahaha. Analogi xboleh blah… coz semalam ade cerita pasal mende nih. Nak jugeks masuk korum.. agar diceritakan. Puas hati kaw!!!


Satu penjelasan jugak… quote “…BEBELAN IKHLAS…”. For me, xdenya da namanya bebel tuh. Nak ikhlas segala…! Ade kaw g ceramah atau kuliah2 subuh, maghrib, zohor, asar, atau isya’… tok imam kata

“… ana nak bebel ikhlas kt smua nih… r u ready for it??...”

matilah kena lempar kasut ( keluaran TAT SENG ) dari belakang tirai. Sebab pe, bini as makmumah da xlarat dengar bebelan, sampi ke mesjid pon dibawa tebiat tuh. Huahaha. Ade weyh peristiwa nih. Sian tok imam. Dicarcamerbakan dik isteri. So, disini ade soalan. Adakah si orang rumah tadi akan masuk syurga??! Jawablah kalau anda semua bijak bestari… jgn tau komen, bile org mintak tolong selesaikan isu agama, masing2 larik… xmo… xmo… xmo…( left-right forefinger )

k la… cukup la kot skadar ini. Mood study da mai da. Sat g ade breaking news, update lain na.. see ya…

1 comment:

reff fizan said...

hahaha..ku ingat hanya diriku bercita2 nk beat langit ilahi..siap kuarkn kenyataan keji kt chatbox langit ilahi beb...sebaek dy ok..jwb dgn tulus ikhlas, tawadu' segala...