FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Thursday, June 19, 2008

:: pelawaan ::

Salam semua..

Wah!! Kan men lagik hah, rajin menghupdate post lately. Every single hour lak nih… matila da bohsang sgt nih. menjelang detiknya, bakalan meninggalkan bumi Jordan selama almost 4 months. Ensyallah. Sedeh tuh xder la sangat. Juz bibit2 rindu tuh. lain sini, lain msia.. kalo di suruh pilih antara dua. Tetaplah MALAYSIA jadi pilihan hatiku. Sape x chenta n suka Negara sendiri kan??! hubbul watan katenyer. Minal eiyman… (sebahagian drpd agama)*tazkirah sat naaaah**

Macam2 dah nih diplan ngan jitunyer. Jituh atas paper laa. Pelaksanaan belum tontu camni ghuper nyer.. hope, everything seperti yang dikehendaki. Wamakaru wamakarallah. Sebaik2 perancangan dan pelaksaan itu dri RABBUL IZZAH. Jika dri awal dah diset baik. Ensyallah baik la, kalo tang awal2 lagik dah ader here there wrong. Kalo xtercapai apa yang di impikan. Faham2 jer laa. Tuh namenye, wut u gif u get back. Tuhan maha adil. Kafarah dosa pon iyer gak tuh.. hehehe. Suh muhasabah diri… kan!! buat suspen jew..

Ape erk yang nak aku buat chooti kt msia kali nih??! 1st of all. Konsep n tema chooti kali nih. adalah santai berkerjaya. Kulu kilir la nanti aku. ngan kerja(part time)nya. N berchooti sakan sana sinie ngan orang tersayang…wah!! Terlebih sudah. Bak kate sorang tuh, nak sayang kena sayang semua skali. Xleh nk certain2 orang jew. Tuh namenyer ngak adil. Neracanya ngak imbang donk!! Igt aper??! Donkey ker??! sengal….!! Huehahahaha

Imbang ximbang. Aper aku kewsah!! Aku xpenah kewsah.. balun jer.. yang penting beloved one tetap berchooti ngan aku nanti… waaaaaaaaaaaa!! Jannah sgt!*matila arab kan** jannah tuh is SYURGA erk kawan2 yang sek Methodist n ST john sekelian. Kalo dalam bahase modern nyer, HEAVEN. Gittew kan!! kekadang tuh, kena la Multilanguage. Barulah dinamik dan fleksibel. Bukn dok verangan ngan bahasa omputeh, sampei perkataan basic pon xtau in malay. Walhal mothertongue budu nih..*ops!! Amboi3(azwan ali)

Ingatnyer, b4 balik umah. Aku nk g saloon jup. Buat rambut. Basuh n blow. Treatment xyah occay! Coz rambut I memang sehat wal afiat. Bukan keras cokeng*owh! Betul ker penggunaan nih??** cam mahkota orang tuh. siap kalo xder steelwool, ko amik jer rambut dia, ko sental piuk kat dapur yang belambak tuh. keras satu. Kasar xyah cakap. Bercabang2 lak tuh.. sesuai sangat ngan lidahnya… dah cam ular dah aku tgok. Huahahaha. Konsep kombo katenya.. lidah n rambut bercabang.. p*n*s xtau la plak bercabang or tak… *pekup mulot!!**

Dah puas dok survey2 style rambut yang ader kt sana cnie. Bukak pic orang tuh, folder gambar ini. Surf tenet segela. Akhirnya, aku jmp & tertarik ngan style rambut nih.. huh!! chanteq gakz kalo style cam nih. coz aku tetap nak kekal kan konsep panjang yang cam skrg nih. so yang ini kot yang tersesuai sekaliz. Erm…


then pas pikir2 balik. Best gaks kalo try yang len. Tapi quite risky. Sebab kena potong pendek.


Warghhhh! Camne nih. aku nk wat style baru. Tapi sayang kt rambut nih.. hehehe. Yang aku pilih tuk 2nd choice is dis one… cam ner erk??! any komen from all of u guys??! Selain dri 2 style nih. memang xyah cakap. Juz nk tau antara 2 nih jer.. huahahaha. Korunk jangan nk ngengada ngan mende lain. sila faham kehendak soklan!!

Tuh pasal rambut. Skrg nih sebelum balik msia.. aku nak spending my saki baki masa kat sini ngan kawan2. Nak ajak depa men boling(boling lagik!!) hahaha. Aku kemaruk gila sejak summer tournament rituh. Kempunan xdapat tuai emas kat lane bowling… eiy!! Apalah naseb aku kan. aku nak gakz dat gold medal. Xkesah dalam kategori ape pon. yang penting ader emas.. namun itu hanya mumbling semata2.. coz mende dah lepas kan. terimas jer laaa…(tetap xleh terima!!) **tetibe jadi xleh terima keadaan kan!!*

Konsepnyer senang jew. Dah orang(aku) ajak tuh. juz xyah banyak soal… antara nak ngan xnak jew. Aku nak luangkan masa akhir2 nih ngan kenangan terindah*kononnye*. Lagipon sem dah nak bukak dis Sunday (22hb jun 2008). Summer sem katenye.. huhuhu. Merasalah korunk!! Aku xpenah lagik stay kt cnie(amik summer sem) yang panas membahang itu. Owhhhh, xsanggup daku tuk berjemur2an ala2 merelakan diri disalai.. xtahan weyh!! Nanti pening & temper. Panaz luaran, panaz jua dalaman.. hehehe

Sapa yang nk join. Hari sabtu nih erk.. jom la reramai. Jemputan umum katenya. Coz dis is my last week in irbid terchenta*wah terchenta kah??* huahahah. Igt tau! Saturday. Kul 9 kita gerak… hehehe

2 comments:

Tya ilyana said...

omg..so stylee!

Tya ilyana said...

erm.....i think the 2nd one..jordan?