FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Friday, August 28, 2009

:: post ramadhan ::

Salam semua

Laporan seminggu kekdahnya, betul2 free ada depan laptop xbuat ape2 hanyalah hari jumaat. Hari lain xde la aku dapat hinggap depan laptop nih. ahakz! Bulan2 puasa pon, aku tetap ngan aktvt harian seperti biasa. Xda cam orang lain yang cynical, asal bulan ramadhan jer. itu xley, ini xleh. Asal kalo camtuh. Mana2 company yang tokey dia orang islam ( terutamanya ) tutup ofis for a month tuk focus on ramadhan. Wut da mindset cenggituh kan! aku pon xfaham. Setiap perbuatan yang kiita lakukan adalah ibadah. Maka sesuai lah dalam tuntutan ramadhan ni, kita memperbanyakan amalan perbuatan, disamping ibadah lain. xgitu??!

Bila cakap ckit. orang kata aku nih siapa nak berbicara soal agama. Ajaran sesat katanya. Xlayak orang cam aku nih buka mulut memperkatakan ajaran quran dan sunnah… konon nya, kehidupan seharian aku nih penuh nista dan noda sehingga xboleh memberi tazkirah ( peringatan ) kat orang lain… ok lah.. bila ulama dakwah da cakap camtuh. Aku dengar jer laaaa. N terima jua ( as u stated via sms,komen & email ). Camne aku xley terima?! Sebab mende2 tuh da masuk dalam inbox aku. xkan mended ah aku bukak ( inbox ) aku nk buang kan. unless aku sendiri da tau ape dalam inbox tuh, then aku nk buang, itu lah cerita.

Logika nya, da nama aku membuka tuk mlihat ape sebenarnya text dalam inbox mesej tuh. Bermakna aku menerima ia seadanya… kalo x, buat ape aku buka ( kalo aku xterima ).. faham x mantik nih? aku nk buka sebab aku terima. Aku akan buang bulat2 kalo aku sendiri xberpijak dibumi nyata. Huhuhu

Xpela.. itulah ia rencah n warna2 dalam kehidupan. Ke utara kita rasa begini, ke selatana kita dapat begitu. Then how??! Xsemua ape yang kita dapat tuh bisa menggembirakan. Adakalanya ia sesuatu yang perih dan ‘sakit’ kerna hikmah tuhan mahu menguji hambaNYA. Xbanyak pon, sdikit sifat kesabaran itu pasti teruji. Bukankah selalu dengar ceramah2 masjid & liqa’..

tak kan diuji seseorang mukmin itu, melainkan dia seorang yang beriman”..

lihat..!! sudah terang lagikan bersuluh.. orang beriman jer yang diuji. Kaw ado??! Dok canang2 cerita sebar fitnah bawak cerita yang bukan2 pasal orang lain. cam tuh dikatakan kaw masuk syurga & beriman???

Tak perlu koowt menokok tambah. Rata2 yang datang ke sini pon ( blog aku ) adalah golongan ulul albab. Afala tatafakkarun… datang menjengah kerna ukhwah. Aku sambut penuh mahabbah. Setakat datang kerna mahu ghibah. Aku menasihatkan agar kembali ke jalan ALLAH. Yer benar!! kaw pon datang sbb nak tengok perkembangan aku. aku hargai. Lebih aku hargai, andai kata aku nih da tergelincir. Bantuan n pelampung dari kaw lah yang aku harapkan!!! Xbanyak. Itu je… kalo as date z requirement pon xmampu. Biarlah aku tenggelam dan karam. Aku sendiri yang pilih jalan hidup aku.. dat’s all..

Back to da track… laporan seminggu menyusur kini. Sowie kalo mende kat atas nih di kire as membebel. Xper!! Membebel pon bukan tempat orang lain. ruang & space aku jugekz!! Kaw mampu??! Ahahaha. So wuteve lah kan… rase2 diri tuh malaykat lindungan kaabah yang xboleh kemari bace mende2 ginih.. dengan rase takzimnya aku memberi penghormatan ke mana2 blog yang boleh membuatkan hati dan dirimu tenang bertomakninah… redup sahaja dibwah rahmatNYA… aku memblog pon bukan nak cari pasal… aku bukan pencetus sengketa, apetah lagi memporak perandakan ukhwah sesame manusia.

Orang perasan

Owh!! Ku sangka panas hingga ke petang. Rupenya hujan ditengahari. Ahakz!! Aku nih jenis yang suka double meaning kah?? Xjelas lagi ek ape yang aku tulis kat previous post?? Aku cakap pasal pompuan, ade pulak lelaki yang terasa. Ahahah. Lawak dowh!!! Aku malas nk kapel ngan sorang pompuan nih, sebab nyer aku xminat. Dat’s all. Alih2 ade orang perasaan lebih, terperasan lak.. kate post tuh kutuk2 n hentam dia habis2an. Arghhhhh!! Xmasuk akal beb. Tuh cerita antara aku ngan dat young lady. BETWEEN US. Boy & Gurl. Xde kena mengena ngan jantina sejenis. Walaupooooooon!! Aku mention dat I’m gay. Hahaha. Ade aku kesah!!!

Tuk yang berkenaan, penah gak sebelum nih, lelaki nak berpacaran ngan aku. aku tetap cerita ikut flow ape yang aku lalui on dat tym. Xde double2 meaning nye. Xcaya. Selongkarlah post2 terdahulu. Malas aku nk cari kan. hahaha. Memasing pandai membaca & menulis kan. so.. xsemua perkara need feeds. Sumhow. Kena berdikari.. ahakz!!

Sayangnya pasal lelaki yang cube approach aku tuh, aku tolak. Sebab xnak lah.. kaw gilos!!! Nanti ma gurlfren jeles r. hahaha.. ( ape yang aku piker tym tuh la kan ). Orang kate, zaman da berubah, dunia da canggih bai.. macam2 boleh berubah & terjadi.. hahaha. Ape2 pon, aku tau, gurlfren aku tetap sayang aku. dia tau aku camne. Kan kan kan??! cakaplah aku gay camne pon.dia ley terima aku. xder mane2 wanita sehebat dia, yang boleh & sanggup berkenalan dngan orang gila cam aku ni… hahhaa *statement berani mati sgt kan*

Pondan

Kah kah kah.. ( izinkan aku gelak guling2 jup…). Memula, aku hengat aku je yang gilos.. rupa2 nya ade lagi org xwaras lagi tidak berpedoman kt dunia kecil ini. Ini merupa respon balas pasal text msj kt tag box sebelah nih ---->

M’yalak ‘Oi’ kat orang ibarat hanjeng tak bertuan. Biar pon aku tau atau idak siapa yang menyalak tuh. Ade aku peduli??! YANG ADO!!! Lagi pondan bila ader orang baling batu sorok tangan… dok melempar kata2 dusta lagi bohong kat masyarakat maya. Sendiri tahu ape hukuman tuhan pada pelaku n penyebar fitnah. Lagi nak lakukan… adakah aku yang bersalah andai aku katakan, inilah dia calon2 terbaik neraka jahannam menjelang datang nya satu syawal… bulan puasa kan pintu2 azab ditutup. Kaw tunggulah bila pintu2 itu terbuka erk…

Jika betul aku pondan. Mane bukti yang dia ada tuk menunjukan aku nih penah DRAG berbusanakan wanita. Mana??! Umpama hanjeng menyalak bukit. Budak2 hingusan berkote merah pon mampu buat lah… nih yang da tua2 bangkung. Peringkat kewarasan pon boleh dinilai, tapi syangnya… masih xde pertimbangan seimbang… kasihan deyh!!!

Aku tahu kaw kesian jugak kan aku. tapi biarlah berbelas kasih pada dirimu terlebih dahulu sebelum jatuh simpati pada orang lain… xguna beb bercekau2 cmni… aku lebih berlapang dada andai kita hanya menumpukan ape yang lebih mendatangkan faedah… sekian~

Berlaki

Yes kak bedah!! Aku mmg berlaki. Kawan2 aku ramai laki.. so ironinya, aku mmglah berlaki. Kaw puas hati jawapan camtuh??! Dalam ramai2 laki aku, xder sorang pon, punyai niat ikhlas tuk menyongsangkan aqidah islamiah al wasatiah aku… tuubu ilallah tawbatan nasuha… la tansa zikrullah…

Alhamdulillah. Smua laki aku adelah orang yang beriman ( sbb mereka sentiasa diuji ). Kaw?! Ade gak ujian.. tapi agak berat lagik la.. menunjukkan iman kaw lagi tinggi. Tuh sebab kearah membinasakan aqidah umat islam.. haih!! Camne erk tuk menunjukan jalan kebenaran kat orang gini?? Aku bukan pendita mahupun ilmuan aqidah… apatahlagi nak mbuka mulut soal tauhid.. bila aku da jumpa mane2 orang yang boleh memimpin kaw ke jalan ALLAH. Aku aku sampaikan erk..

Rugi andai islam kita hari ini kehilangan seorang lain syabab ( lelaki ). Kita perlukan kekuatan belia n muda mudi islam tuk terus memperjuangkan kalimah a3la. لا إله إلا الله محمدا رسول الله . ya Allah, kau berikanlah mereka ini kekuatan hati, seperti mane ENGKAU mengurniakan kekuatan jiwa kepadaku menghadapi cabaran2 duniawi ini. Semoga kami tergolong dalam hamba2 MU yang Berjaya & tidak rugi.

Kekasih ( terang, gelap n bukan kekasih )

Ku sudah punyai kekasih.. baik terang, gelap ( scandals ) & bukan kekasih ( as kawan sajork ). Sah2 la yang terang tuh sorang sajork. Ahakz. Yang gelap nih je banyak ckit. ahaha. Korunk kan suka aku berscandal2 nih. orang kate, “… muka cam ko ni. Xder scandal mmg xsah…” bayangkan kalo 40 kali orang cakap. Xdikire doa ke tuh? Jika benar ia satu reality. Nak salah kan siapa. Aku Cuma merealisasikan impian n kata2 korunk je. Ahakz!!

No wonder lah aku ramai scandalz. Terus terang aku cakap.. PUAS HATI KAW!!! Selebihnya hnylah kawan biasa yang xder ape2 melebihi had as kekasih. Aku masih punyai hati. Aku jua punyai perasaan. Aku xley tipu orang. Aku cakap ape yg sebenar dari hati. Dari kite trus melukakan orang dengan cara menipu, biarlah orang terguris dgn cara kite berterus terang. Lambat laun dia akan menerima jua.

2 comments:

Anonymous said...

salam...sangat tertarik kerana kamu nampaknya seorang yang tahu hukum hakam islam...menyebut tentang islam & agama. Teta[pi bagaimana kamu boleh terjerumus ke dunia "gay boy"...bukankah terang2 islam melarang umat2 nya terjerumus dalam dunia songsang sepertimana yang terjadi pada kaum Nabi Luth. Dan tidakkah kamu tahu yang mati itu boleh berlaku pada bila masa-masa sahaja. Mungkin sekejap lagi, esok atau lusa.

Adakah kamu selesa mati dalam keadaan kamu yang terjerumus dalam dunia gay???

Agak confuse disini.,

**NUar

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室