FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Sunday, June 14, 2009

:: terik xterik, panas xpanas. take note!!! ::

Salam semua

Khas buat kawan2 yang bakal mengerjakan umrah pada 18hb nanti.. nih sedikit panduan & peringatan berkaitan dengan cuaca kat sana nanti. Walaupon ia satu ramalan. Mencegah itu lebih baik dari mengubati. Dari mati kelaparan, baik mati dalam keadaan puasa. Dari mati tertungkup, baik mati dalam keadaan sujud. Memasing da besar & panjang2 belaka. Ada akai dok tau nk guna lagu mana. So, xyah cakap banyak. Lagi pon yang pergi nih memang rata2nye bakal doctor. Anda lebih memahami & mengetahui apa sepatutnya tuk disediakan bagi menghadapi keadaan(cuaca) cengginih.



Lain pulak orang yang bukan bidang perubatan nih… bidang ape tuh. LU PIKIR LA SENDIRI…!! Ahakz. Derang xyah sedia medication pon xper. Coz sah2lah awan akan melindungi & berarak sepanjang perjalanan derang nanti. MAKLUUUUUUM laaaaaah, pak2 syeikh ilmuan agama la katakan!! Ade derang nak peduli ngan mende2 keduniaan nih. sah2lah focus kat IBADAH semata kan!!! xpandang lain dah. Yang dipikir, sujud ruku’ depan atas marmar kaabah itu memang sah2 akan sentiasa sehat wal afiat. Walaupon panas berdentum, terik memancar… yang dimahunya apa tau??! DAHI HITAM… matilaaaaaa sebab salai bukan kuat sujud merafak sembah.*ops!!!



Sambil tarik key lagu seindah biasa…

Takkan mungkin kita bertahan
Hidup dalam bersendirian
Panas terik hujan badai – tetap special font saize kan!!!
Kita lalui bersama

Saat hilang arah tujuan
Kau tahu ke mana berjalan
Meski terang meski gelap
Kita lalui bersama

Okla.. tuh jer kowt tuk disampaikan… selamat menduduki peperiksaan bagi yang TAK RETI2 nak habiz xm nyer tuh… orang da nak start kelas dah. Dia masih mood xm!!! Motip statement gitu!! Hahaha.*matila aku*.. dri sinie ku doakan kejayaan korunk.. AKHIRAT & dunia. Haruzlaa kejayaan akhirat itu didulukan… sebab da tau da kat dunia kaw dah tewas dan kecundang ditangan manusia durjana. Jika kaw redha & pasrah. Berjayalah kaw nanti. Tapi, kalo kaw pon jenis melayan gakz. NURRAKA la tempat kaw… maw kah??! Ahahahah

Selamat.. da.. sekian. Wallahua3lam

2 comments:

reff fizan said...

ahaha..kt cni plk da gegel2 skang..uhh..bler la nk bes exam nie...

fred said...

owh.. xhabis lagik ke??
sejuk erk?
padan!!
maka buatlah ape2 aktvti yg boleh memanaskan badan!!
kah kah kah