FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Friday, June 12, 2009

:: ongah bak kata MAMA ::

Salam semua

Hari ini adalah ulang tahun kelahiran angah aku. atau name penuh dia… MOHD HAZIM FIKRI MD NADZRI. Selamat ulang tahun aku ucapkan kat angah… semoga murah rezeki & jodoh serta panjang umur. Boleh aku tumpang sekaki. Heheh. Murah jodoh, aku ley dok memain ngan anak buah.. coz I luv kids. Tapi ngan syarat. Xder nanges2 xder melalak2 segala. If ader semua tu. not luv to them all. Ahakz!!*matila memilih*

Sekrang nih aku rase dia ngah kerja. Ahaha. Tym b’day2 pon kena kerja gakz. Why not satu masa nantikan. Ader satu peruntukan baru. Dimana pada setiap ulangtahun kelahiran seseorang itu akan diberi cuti khas satu hari untuk dia menyambut satu hari dalam setahun beliau dengan penuh makna sekali. Akta buruh 1955(betul ke tahun nih ek? Aku pon igt2 lupa). Termaktub didalamnya Perkara baru. Siapa tahu kan?? mende nih xmustahil berlaku. Cuti bersalin boleh sampai berbulan2. Apalah sangat chooti sehari(persendirian)nih.



Konsepnya is, jika kita menggembirakan orang. Nescaya kita akan gembira dengan orang. Kalo kita sekat2 kegembiraan orang. Pastu suatu hari, orang akan bergembira tatkala kau disengsarakan. Merasalah!!! Manusia zaman modern nih macam2… buatlah hal ckit… jampi asap mentera semua layan!!! Kaw hado??!! xdapat local, still have international choice. Walaupon!!! Siam*ops!! pelik dan ajaib sungguh hati manusia nih (melayu la terutamanya!!)



Okla, setakat tuh jer dulu. Nih post bout besday, bukan nk citer pasal supernatural… tuh bab lain, n topic lain. now. Ia didalam label BESDAY. Huhuh. Sekali lagi, selamat ulangtahun kelahiran dengan ucapan seperti berikut:-

@) Cepat2lah kawin coz aku suke tengok orang2 bahagia nih, biarpun aku nih sendiri menderita parah terluka. KAW MAMPU berkorban cenggituh??! Ahahahhahaa. Tetap nk mention kan!!! aku sebenarnya nak sangat timang anak. Xkesah ape jenis anak pon. Anak kandung ke, anak buah ke, anak angkat ke. Wutevalah!! Penting bukan plastik2 a.k.a anak patung ek!!! Hanak2 ikan lak xley timang, nanti mati… hanak ikan tempatnya juz dalam ayaq jaaa. Ahahahahhaa. Dok timang2 karang, matila kelemasan dalam lambakan udara. Then how??! Ahakz. Manusia lemas dalam air, ikan pulak lemas diluar selain ayaq!!! Nih fakta ok!! Bukan auta… bukak wiki, kalo rase aku menipu…

@) Jaga abah elok2. Jangan suke naw ngelat bile abah suh urut. Abah tuh ‘sakit’. Abah perlukan ‘protection shell’ dri anak2 dia… (faham2 sudah). Abang nih jauh, korunk dekat ngan abah. So, pepandailah erk. Jangan nanti da kritikal baru terngadah. Time tuh nope komen n tak amik port. Ahakz!!

@) Xyah manja2kan sangat dak2 kecik kt umah tuh.. kang selalu ditabur belai dengan duit. Lain pulak jadinya. Dah banyak contoh depan mata… anak2 mama bukan jenis yang LUPA DIRI. Ingat tuh!!! Sebelum semua nih melarat & parah. Berpada-padalah. Nak best & terbaik. Boleh jer bagi duit tuh kat cnie. Ahahaha. Abang nak merasa duit dari angah… dak2 kecik TAKBERAPA nak tahu manage duit. Orang besar agak bolehlah nk uruskan duit tuh camne.. kan kan kan??!*matila materialistic*

@ kerja rajin2. Cari duit banyak2. Beli tanah beli umah. Kumpul properties. Xnak untuk diri sendiri. Kek den buleh yo nak di soghah an… adik beradik kandung ado gakz part eiy dalam FARAID. Hehehe.

Sekian dari abang untuk angah… pergilah ajak abah & adik2 lain tuh makan luar. Ko belanja diorang… ko kan kaya.. orang kat sini??! YANG HADO!! but, tunggula balik msia nanti… nak suh ko belanja gakz. Ahaha. Makan kat APPLE CAFÉ(times square). Lasagna cheese + freshy mango cocktail. Sedap woooo!!!

Ingat pesan allahyarhamah MAMA, sesenang atau seselesa mana pon kita(anak2 dia terutamanya), jangan lupa keluarga, anak beranak, saudara mara, kaum kerabat, sepupu sepapat, ipar duwai, menantu menanti, besan biras segala… darah daging sama sekali JANGAN tolak tepi!!! Kawan2 tuh, dunia lain… alam kedua. Kalo sesame darah daging pon boleh lupa. Baik xyah jadi manusia. That was ape yang mama penah pesan kat abang. Just menyampaikan…

Last but not least, HAPPY 1st BIRTHDAY without MAMA. Uhukx, uhukx, uhukx.

1 comment:

Ma-X-treams said...

haha..
dah taw da...
saye kenal adik awk nie..