FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Saturday, May 16, 2009

:: cubela setia, susah sgt ke??! ::

Salam semua

Kekadang kan, kita as manusia ni sukar untuk memuaskan semua orang. Disini kita lain, disana kita lain. Atau senang ceritanya orang meletakkan HIPOKRIT, bedebuk sekali kena. Walhal kita sendiri xtahu pon dari mana & camana title ‘mulia’ itu bisa terlekat kat diri kita yang heba ini. Well, semua ciptaan tuhan adalah hebat k. xder sia-sia. Xde yang xder fungsi. Semua ade peranan masing-masing. Jejaklah kaki dibumi mana pun,di atas sana tetap langit yang satu. Walaupun dikatakan, kaki sudah menjejak ke bulan, cuba dongak keatas. Ape kelihatan??! LANGIT ILAHI

Dalam mencintai seseorang aku xpernah nak bermuka-muka. Either aku suka @ membencinya, aku sendiri yang meluahkan. No hard feels, softness heart apatah lagi. Kental & kering tema utama. Secara umumnya, jalinan antara 2 hati memerlukan more kejujuran & kesetiaan dri tru berdrama telenovela beribu-ribu episode, hingga satu masa nanti. Orang yang menyaksikan naik meluat ‘menonton’. Belum masuk si pelakon layar yang terkena tu. bawa kemati pon xkan dimaafkan andai kata dia ‘dipermainkan’

Telah berkata seorang teman :-

It’s hard to maintain a relationship afta SEX.

Statement agak maut ( bgi yang innocent ). Yeah!! Dia cakap camtuh, sebab dia penah mengalami. Ahakz! PADAN! Sape suh xsaba-saba. Pembalasan CASH. Bercinta atas tiket SEX PURPOSE. Alih-alih makan diri sendiri. FRUST MENONGGENG dik nun. Cube dari dulu bawak bersabar. Tenang-tenang & cool. Xder jadi cam hari ni. Bukan ape… aku kesian dengan da way ko menghadapi kekecewaan tuh. Salah caranya!! Siapa yang menzalimi diri ko?! Sedangkan jalan kearah kebinasaan itu, kaw yang pilih.

Sebagai lelaki, kita punyai kekuatan mental, mengatasi pompuan don’t u realize it??! Common, perkara camtuh, kita yang buat dia… bukan dia buat kita. Baik buruknya is all about on our hands. Nak menafikan lagi?! Aku lebih kepada nego & toleransi… bawak bincang beb. Sex lepas2 tuh. Buang jauh2. Da terjadi. Nak buat camne. Jadikanlah ia satu pengajaran, sayang la hubungan sekian lama tuh ( almost 7-8 tahun ), hancurs camtuh jer. wuaaaaaaaaaaaaarggh!! Kalo aku mmg xder laa, ape pon terjadi, aku TETAP SETIA pada dia yang pertama. No 2nd, no 3rd. love at da 1st sight. Is a da best love ever. And I into it!


:: Kami hnya kawan sekepala, teman berbicara, rakan mengambil berat sesame jiwa. Scandal itu jauh sekali. Xbaik dowh, scandal ngan gurlfren org len. Tuh kawan makan kawan namenya. Ahahaha ::

I have ma gurl here ( dihati ) jauh dimata, tapi dekat sangat dihati selalu. Heheh. Aku selalu berdoa, agar dia adalah yang terbaik untuk aku. Mama pon ada mendoakan juga ( Alhamdulillah ). Masa mama g umrah. Siap pesan kat mama, doakan aku. Siapa yang terbaik untuk aku, maka dialah yang akan membahagiakan ANAK MAMA. Sayangnya, aku xsempat melihat mama gembira atas doanya yang selalu tu. setiap kali pas mama abis solat, aku jerit ( kalo kt atas ), kalo dok tengah layan tv, aku bisik2 kan mama ( pas salam ). Dekatkanlah dia tuk aku. Lantas mama menjeling-jeling ibarat mengatakan anak bujang dia menggatal. Ahahaha. Tapi mama doakan jugek!! Aku tahu je.. hehe

“… ma, jgn lupa doakan tuk abg… kalo ma nak grandson la. Xmoh xpe…”

Pernah sekali, dok sesembang ngan mama… terkeluar soklan ni dri mama

“… abg, may I ask u sum Q…”

Fred : “…tnylaa ( suspicious ) siyesli. Dalam hati berdebar2 nih… takut soalan yang bukan2 lak nanti. Mama da la jenis yang unpredictable ( statementnya )

“…kluar pagi petang siang malam kesana kemari. Ngan anak dara orang. Abg buat ape??! Duit xya cakap. Macam air je. I know ur finance flow camne…”

Alamak!! Ape tny camne nih… telan air liur aku sebelum respon.. pose-pose xsenang duduk. Dalam kepala dok cari jawapan terbaik. Jauh sekali aku nk mengelat!!! FYI…Aku jarang & susah nak mengelat dri soklan2 k.. harap maklum

Fred : “… mane de laa. Kua beser2 je. Lepak2, minum2, malam clubbing. Tuh pon bukn selalu. Xbuat ape2 pon…

…siapa la duk cucuk2 ma nih, Tanya mende bukan2. Xcaya kat ank sendiri ke??!...

Duit???! Mane de laaaa. Abg kuakan tym betul2 nk guna laaa. Yg dok transfer2 dulu tuh. Ma kire tak?! Xdenye abg gune tuk mende tak berpekdah. Stakat baju, kasut & makan2 je…”

“…please la abg, give me sum hands. Jawab wisely…”

Aiyoooo ape ni?! Aku pon xtau mama nk jawapan camner. Ehekz!!

Fred : “…ma nk jawapan camne?! Abg jujurla nih. Tengok mata abang, tipuuuuu kew?!...”

“…now I’m asking bout ur gurl… kulu kilir cam org xde parent ( sentap!! ). Diorg tuh pompuan bang, cuba abg piker pasal HATI ______, kalo dia tahu abg wat camni…( sentap!! )…”

Fred : “…yer, abg taw laaa ( manjang yang tahu )kitorg kawan je laaa. Dok lepak2 sesama, bkn main romen2 pon ( sorohah nih )…”

“…suka hati abg la, anythin’ bad happens. Jgn tang tu nak TERHOMPAP-HOMPAP cari ma…”

Fred : “…k, xdehal laaa. But jgn lupa doakan kebahagiaan abg tuk hari bahagia ma also ya…”

“…kencing tak lurus, gatal bukan main…”

Camtuhlah, sikit sebanyak kenangan dengan mama. Cakap je ape aku suka. Heheh. Mama pon jenis melayan. Dia pon tau anak bujang dia sorunk nih mmg GILOS-GILOS. Dat’s y one of da reason, dia suh aku belajar kt middle east nih. Mudah2an terkuranglah gile2nye tuh. Konon2nya, aku bukan gile. Malah giler-giler. Ahahaha. Thanx ma, kerna amik berat… sekarang da xde siapa da take care of me camne ma selalu buat kat abang. Siapalah nk dengar suara hati abang ( merepek. Membebel, & compliments ), melainkan kesetiaan ma terhadap anak ma sorang nih.

Huh! Xley teruskan la pulaak post nih… sambung kendian ek. Heheh.

2 comments:

blueopalz said...

eh..
ko suda berpunya ke?

nadzeem said...

kalo da berpunya pon nape??
erm.. xde siapa nk kat aku nih..
huh!!!