FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Wednesday, May 14, 2008

:: ulangtahun perkenalan ke-8 ::

“…amboi… amboi… amboi…(chat azwan ali) dah pandai dah skrg nih…”

“…erm… pandai pe nyer lak nih??!aku kan mmg da sedia pandai…Bukan sekrang jer baru pandai…”

**matilah, mukaddimah tetibe kan!!!

Kecerdikpandaian tuh kan dri tuhan..syukur jer la yang mampu lafazkan. Xgituh kak zabedah??!<-bukan name sebenar. Maklumlaa, orang dahagakan tazkirah kan..*ops!! Ni baru ckit jer nih. baru mukaddimah la katakan..muehahaha

erm, cukup2 la mengarut melayan orang suke sangat tgok aku menjawab soklan dan statement. sebenarnya, derang nih(kt snie) cam press yang gila nama. Sesaje provoke aku ngan soklan2 si*lan depa. Nak menguji kePUAKAan aku la tuh. then nanti diorang canang seJORDAN. Kata itu ini. Aku dah masak dah ngan set2 gila nama baik nih. mulalah nanti, kate kita yang –ve2.. zlednus sgt!!!

Xpe2…biasalah.. angel wanna to be kan. nk wat camne. Ko pasrahkan ajer la ngan derang tuh erk<-nasehat diri sendiri. Konsepnyer senang jer. PERSETANKAN kata2 mereka itu. Mamo la aku penin2 ngan kata orang yg sudah semestinya xsenang ngan stage kita. Baru merah.apa yang merah XTAU!! Ader hati nk masuk dalam golongan yang ranum*ops!! Matila kalo imad tau mende nih. mesti ko(imad) terkenang sumthin yang indah kan. kui kui kui

Khas tuk kali nih, aku nk mengucapkan selamat ulang tahun perkenalan aku dengan seseorang. Xyahla tau siapa orang nyer. Biarlah my ma dan beberapa teman terakrab jer yang tahu gerangan orangnya. Nih bukan rahsia lagi. Kalo rahsia, xder la aku nk wat ucapan kt cnie kan… har3… so, konsep BIARLAH rahsia. Sudah xder lagik..(buat masa nih)

aku nih seorang yang cakap supa bikin, bukan cam orang tuh. bape juta kali dah wat statement, kate nak (_ _ w _ _), sampai laa xder ape2 pon… naik serabut jambang aku tgok aderlah. Tetap xder tau!! Camtuh gakz aku tengok..orang nak, dia pon nak. Xmoh kalah la tuh. walhal yangADO!! Atau SYURA*matila artis lagho!!-kasih xterjamah-*ops!! Huahahaha. Hurmmm, siapalah tuh kan!! korunk mesti dah tau nyer. Huhuhuh

xbaik tul la, citer pasal orang kt cnie. Blog kita. Tapi story mory pasal orang mmg xder kena mengena ngan bahagia senang hidup kita. Buek abih bogheh yo kan!!! cupak ontah ke mano, gantang apo ntah laie…<-faham kah??! Xfaham udah.. ader aku kesah ko xfaham?! Aku TAK KESAH. Bowleyh.. waaaah, terlebih sudah!!

K k.. xley stop la plak nk elaborate mende nih. cuba dah nk wat lite2, tapi tetap hard2 nyer. Dah tu camno??! Uhukz.!! Baikla, juz fullstopkan disini. Agar xder meleret2 ke mane aku pon xtahu…

*********tamat sesi menghamun orang, huahahaha*********


Buat yang teristimewa..

Nadzeem ingin mengucapkan selamat ulangtahun perkenalan buat kita… agar ini adalah permulaan untuk kita saling mengenali antara satu dengan yang lain. Thanx coz selama ni raise me up. Terimaz jua, kerana sudi mengangkat nadzeem as ur friend. Biarpon teman yang bukan mesra. Percayalah, kesabaran itu akan terbalaz dengan sumthin yang sangat2 indah. Segalanya sudah tertulis ‘diatas sana’.

Kunci utama adalah diri kita sendiri. Adakah kita sendiri mampu menunggu mahupun tergopoh gapah. Tuhan maha adil dan xpernah zalim terhadap hambaNYA.. banyakkanlah doa, agar harga perkenalan & kesabaran ini mampu ‘terbeli’ oleh kita. Rezeki itu berada dimana2… bumi tuhan penuh ngan nikmat. Kita sewajarnya menghargai nikmat itu. Begitu jua perkenalan ini. Selagi ade kepercayaan, selagi utuh kesetiaan. Selagi itu, ia masih boleh jadi milik kita..

Ma, doamu ku harapkan… restumu ku inginkan… as I said b4, tuk kali nih jer… segala keputusan ditanganmu.putih kata u, putihlah. Hitam kata u, apakan daya tuk abang berkata apa2… I percaya, yang u tahu apa yang terbaik untuk i. kita merancang, tuhan pon merancang. Sebaik2 perancangan, dari yang maha ESA jua

1 comment:

maTAQ said...

tema die satu je.. tp on the way nak sampai tema tu habis sume orang sentap.. hua3