FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Tuesday, March 25, 2008

:: owH bosS ::

Amaran… ini adalah cerita untuk mereka2 yang boley menerima gurauan seadanya. Sekiranya anda sememangnya TERSISIH dari golongan2 yang boley menerima seadanya, dinasihatkan, agar anda BLAH shj, dari terus membaca cerita ini… dri trus mengumpat belakang2, baik tutup sahaja cerita ini, dan carilah cerita(blog) yang boley menjamin syurga untuk anda. Sekian dimaklumkan terlebih dahulu…

********************************************

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar di KL.

Pada suatu hari tu... Boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk ke ofisnya... seperti biasa seketerinya pun masuk la...



Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client...

Si Boss ni pun mula la cakap dia punya mukadimahnya... biasa la Boss... malas nak tulis... cakap punya cakap... Boss ni pun pusing-pusing meja sambil tangan masuk dalam poket seluar... 10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis... si seketeri pun mula bersuara...



Seketeri : Boss... pagi tadi kan ... masa saya nak datang ke Ofis... saya nampak pintu garage boss terbuka...

Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke... tak apa, nanti saya call orang rumah saya...terima kasih...

Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan si Boss pun call rumah dia tanya wife dia...

Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah kita... pintu dia terbuka la...

Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok... mana ada terbuka...


Boss : Iye... terbuka... cuba pergi tengok semula.


Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahula bang...

Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka macam mana orang boleh nampak?????

Bini : Okay la... okay la..


Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni tengah relek-relek... baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka...(dah memang perangai dia tak suka pakai underware... ) maka nampaklah...mengelabahlah si Boss ni memikirkan mana macam nak cover malu kat seketeri dia tu...dan petang yang sama juga...

Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak garage I terbuka... ada tak you nampak BMW kat dalam tu?



Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada Mini Cooper; dengan dua tayar depannya pancit woakakaakakakaakakakkak.....



Moral: Jangan berlagak... dan pastikan sentiasa berunderware.....xsemestinya anda itu orang TINGGI, pandai n cermat dalam semua mende. kekadang tuh, ade gakz miss mane2 lobang... manusia jgn cepat selesa ngan apa yang ade....

he...he... he… he…
smile all =)

1 comment:

ajie said...

hik3.. selamat berkenalan