FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Monday, February 18, 2008

:: ReVeAL ::

..SALAM SEMUA..

Rase lain macam jer when x menghadap & menghupdate blog… so skrg nih, tibe la masa nk ‘membayar’ balik aper yg dah agakz dipuasakan… hehehe.. matila pas nih, berderap2 post aku taruk kt blog… coz hari yang nanADO post, aku buat ala2 konsep diari gamaknyer… juz nk kopipes jer dlm blog… thanx to whom may it concern, kerna telah ‘menghadiahkan’ aku e-diari.. thanx so much… luv u sooo much. Walaupun ku tahu dikau ader swhrt <- u know it rite??!

Okla, juz a simple post tuk memeriahkan arena blog aku jew pon… memandangkan aku arinih ader pblik oliday… official holiday on da weekday.. kaw ado??! Yang ado kan miehahaha. Konsepnyer, aku amik kelas direct 5 subj in Sunday, Tuesday & Wednesday… kul 9pagi -2 petang… so dah tepu sehari suntuk, aku nk la rehat gak kan, decide senin ngan rab chooti… yeah2… huhuhu. Kesimpulan nyer, dalam semggu aku ader 4 hari chooti. 3 hari kelas….

Seperti yang dijanjikan… aku nk bgi mengREVEAL lah aper yg aku xbagitau selama semggu dua nih… khas nyer tuk ‘kawan2’ luar bumi irbid nih… byk sgt tny kan, byk sgt request nyer… aku bukan xmoh gtau. Tapi masa xmengizinkan… pewnat familyDAY xilang2 lagik nih… pastu. Dis week ader lagik sportday BKASJ… matila aku xder wat any preparation lagik…

aku ngan ikhlas hati nye telah mengorbankan aper yg selama nih aku cube jaga n pertahankan. U know wut??! Of coz la my lovely hair… A.K.A as my crown*matila feeling lebey**… kurang2 aku ader rambut yang original… bukan main yang sintetik2 nyer… then set sana sini bagai nk rak.. tau awk tuh curly2 pubis ATAU keras2 berus dawai ATAU botak2 berkelimomor ATAU, ATAU ATAU**xmoh trus kan…**… so kena la sedar diri… manusia hidop kena realistic.. sila pertahankan ORIGINALITY… bukan DUMMY ok!!*ops!!!

Bukan aper, chantueq sgtkah kaw pakai wig tuh?? kalo xder rambut ratu… better la kaw jadi GUNDIK**lariiiiiiiiiiiiiiikk** mohon hampun naaah~~

Da2, mende nih xley dilebar2kan sgt… nnt ramai lak HAYAM2 yang riuh sekampung. Mende kecik jew pon, kepoh nyer kan men lagik… biase la kan, set AMN nih. ramainyer terdiri dripada HAYAM2.. aper HAYAM??? xtau.. boley jadi reban hayam, boley jadi daging hayam boley jadi gak teloHAYAM..*Ops!! Ade telor kah??!**



Last week aku spent mase kt satu saloon di AMMAN.. finally, aku dpt gak buat hair care of my hair nih… so jadual servis rambut aku pas nih adalah seperti biasa… 2bulan sekali kena g treatment wash n everything else…boley!!! Thanx pada yang menunjukkan aku dat saloon… besh sgt uols… really appreciate it… xkesah la nk bayau berapa pon, yang penting aku xmoh rambut aku rosak… yang paling penting… XPAKAI WIG**pitam!!**

As I said, aku korbankan rambut yang selama nih aku pertahankan.. konon2 nyer hanya boley menjalankan ‘servis’ di Malaysia sahajork… tapi deik kerna ader da dis saloon.. bebile pon aku ley g tuk wat rambut…

Jadi manusia kenalah berani buat perubahan.. dan aku buat perubahan itu… nk kate berani, boley la gakz. sbb kalo xberani, xder lah aku buat rambut nih kan… to be honest, aku nk cakap, kenapa aku potong rambut-Get a new style…

Coz aku nk buktikan bahawa, aku maseh boley mengorbankan ape sahaja perkara yg aku selama ini sgt2 pertahankan… tu adalah da main point…. Hati manusia/makhluk adalah milikNYA…

2nd nyer is, demi seseorang… atas dasar aku sayang kan kamoo… so now, nadzeem buat semua ini… kamoo lah orang yang sgt2 nadzeem suke coz kamoo dpt detikkan hati nadzeem tuk cube sumthin new.. selama nih ramai orang suh itu suh ini(potong rambut) tapi nadzeem malaz nk layan… coz aper, biarlah jawapannye nadzeem jew yang tahu…

Ketiga, adalah khas untuk kemunculan familyday.. sbb pada awal nyer, aku still tercarik2. Mana n apakah program yang boley aku kluar ngan imej @ penampilan baru… dan familyDAY PERMAI 2008 lah acaranyer.... then syukur sesangat..kerana maseh ader lagik orang yang ‘nampak’ aku… peluang yg diberi tuk bekerja bersama kalian amatlah aku hargai… thanx buddies!!!

Lastnyer, coz nnt balik msia dis summer, aku xyah nk potong dah… juz g treatment jew… kuikuikui… potong rambut adalah satu yang amat2 mengerikan…


Aku sebenarnya takut ngan GUNTING… phobia kaw2 nyer ngan gunting… xtau la kenapa… rase nyer sbb peristiwa tahun 1999 kot… I guess my dad still remember bout dat moment. Happened at taman srimuda… xmoh kenangkan mende nyer… coz boley mendatangkan keBENCIan yang teramat sgt!!!

K la, ader satu lagik post nk letak nih… da~

Sekian,

Nadzeemydeal.

3 comments:

marsteello said...

it's called 'wig'

nadzeem said...

thanx mawan... coz btulkan ejaan...

Ahmad Saifuddin Amran said...

smart..macam ariel peterpan. kuikui