FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Friday, January 25, 2008

:: MooD ChOo-TeA (ii) ::

Igtkan nk wat satu ja post, tapi panjang sgt mende nyer,aku apartkan la into two part. Xkesah la nk cakap telenovela ker. Aper ker. Yg penting post tetap ADO!! Kurang sawang, kurang lalang… lain la kalo mmg da jadi makam kan blog tuh. xcaya Tanya BUJIE*pose2 bakau duit palsu**.. siap mata naik sepet lagik kaw. Duit abis dibakau + Eyemo pon kena beli = Pokai & abis bogheh!!! mohon disampaikan duit2 pembkaran ‘disana’ gamaknyer.. xder ATM nk cocok, asap + habuk + debu jer la boley sampeikan duit tuh kan.... bley jalan2 shoping ngan angel2(konon2 nyer!!!) huahahahah**matila kurapat sgt!!**

Setiap masyarakat, setiap individu. Ader pandangan n kepercayaan masying masying tul x?? kite ngan agama kita, dia ngan agama dia. Lakum deenukum, wali yadeen. Wallahu ta3ala a3lam…

Tuh HANYA mention AGAMA jer tau. Xder pon kt ctu menyebut ADAT. Nk dijaga adalah AGAMA. Bukan ADAT as orang2 kita sekarang nih buat.... ADAT lebey dari AGAMA. Tuh yg ader mandi air kaki ibu tuh, calit2 kapla ngan kapur @ bedak sejuk. Xkurang gak ngan melenggang(KELAPA) sana sni. Jatuh kiri pompuan, jatuh kanan laki. Jatuh tengah2?? Matila xder sapa nk amik kan…huahahah. MELAYU oh MELAYU… aiyoooh. Nek pening aku ngan amalan orang zaman makan puchuk ubi ngan daun pisang nih laaah!! **eh salah!! Jantung pisang** (^_^)

Nih nk citer pasal aper nih? pisang ker ubi nih??**matila emo ngan diri sendiri**

Yer laaa. Kite sambung citer mood choo tea tuh yer!! Dek kerna dah dpt mood & feeling ngan bermain snow dipagi hari. Aku pon hilanglah ferasaan nk tidow(yg nk rest2 sgt tuh!!!).. anyway, xkesah pon. aku kan mmg gagah n perkasa. Xtidow beberapa hari pon xder hal nyer lah. Da biase pon ngan semua ittiew… lelagik time kena jadi projek manager….<- suatu ketika dahulu. Makanye, xder la ralat sgt dalam bab tidow xtidow nih.

Menunggu sampei jam 10. Aku pada mase b4 tuh, bersiap siapan mandi segala. Bersihkan hati, sucikan diri. Zahir wal bathin**waaah gittuhkan!!**.. when every done. Aku menuju ke umah dak2 nih tuk final touch-up, kerja masak2 nih laa. Sbb ader skit lagik ngak settle. Nk xnak kenalah abizkan gak kerja2 tuh. xkan nk angkut piyuk gabak bin GADANG tuh naik bas kan. ilang la standard PERMAI. Calar la imej I.<- imej tetap jaga nih!!! huahahah.


Aku & da kitchen crews menyiapkan urusan2 akhir itu ngan membungkus(packing)… xder lama mane pon keje tuh, lagi la wat keje ngan lipas2 kudung… bukan takat tangan jer bergerak. Lidah wif lips pon, kan men lagik laaa hah!! X nyuman masing2 wat keja bungkus2 tuh. kuikuikui

Dlm kul 11,kitorg pon bergerak ke destinasi yg hendak dituju. Mana lagik kalo bukan AMMAN. Xder tempat lain dah kt cnie yg ader BOWLING(line byk & besh)…. Besh sgt kew? Huahaha.. xder makne nyer occay!!

Dah la naik bas unta, tersengguk2 bas tuh. nih siyesly nih… bukan orang dlm tuh yg tersengguk2. Tapi bas tuh yg tersemput2… kejap2 berhenti, kejap2 berhenti… enjin gugurlah, cooler roboh lah… tensi weyh naik bas tuh!!! aku nk jew snappy pic dlm bas tuh, tapi memandang camera aku juz tuk mende exclusive jew. Aku xder la terhegeh2 nk snappy suasana dlm bas tuh. kosser aku!!!

Sekali my stuff jatuh ker lantai bas. Di angkat balik, sekali tgok… mak datuk!!! Melekat segala jenis kt my stuff ittiew. Byk nyer harta pusaka peninggalan dalam bas nih**bisik aku dlam hati** xsampi pon berkurun stuff itu jatuh, angkat2 jew… macam2 terlekat… nk tau aper yg ader?? 1st make me impressed is RICE. 2nd is SESAME SEED <- see, xker korunk pon terpingga2 ngan item yg sebegitu?? Masalah nyer... bley ader dalam bas lak tuh. bahagian lantai bas lagik… when I tonggeng tgok sekali lagik aper jenis pertanian yg diamalkan dlm bas tuh… mak oi ai!!! Macam2 ado!!! Berkeladak tuh xyah cakap laaa..nauzubillah.

Yer!! Saya tau tuan2 n puan2 sekelian. Kita nk save n jimat budget. So kite amik la dis kind of bus. Akhir kate di saya…………… NOPE KOMEN………………nk murah sangat kan, xper laa.... murah pon murah la, berpadanan ngan servis yg disediakan.**ops!!** Sampei pusat bowling setelah hamper 2jam berada dijalanan.


Alhamdulillah. Tuh jer yg mampu ku lafazkan. Akhirnyer sampei juga ngan bas UNTA itu. Mujur xder malapetaka bumbung bas tertanggal. Da enjin gugur, cooler roboh. Xmustahil bumbung pon ley terkopak. Huahahah

Demi keEXCITEDnyer nk main game... Tournament lak tuh. sorang2 cam ilang arah panduan kehidupan. Masing2 memikir n merancang strategi. Menyahut cabaran kami(organizer) merebut gelaran winter master 2008. Xbanyak pon pix yg sempat cam aku snap. Byk nyer kt cam orang len. Sbb cam kite murah jew. Xder sampei SLR kan.... ley zoom jauh2 beratus batu!!*ops!!


Wakil batch kami 3rd year… kami mewakili batch 2005. Dari kiri, nadzeem. Afiq. Mijie, jep & halim.

Sebenarnyer xder pon men batch2 nih. tap ink senang sebut & recognize. Guna la term batch nih, ader jew time tuh (byk team gak) yg campuran… ukhuwah sgt. Ader tuh, mmg totally campuran kaw2 nyer.... Tapi TETAP meletops performance derang… congratz semua…

Aku main tuk group. Semua sekali 5-5 orang main. 2 games. Then kami split kepada 2 kumpulan. Masing2 ader 2 & 3 orang. 2 main tuk duo. 3 main trio. Acara duo. Aku ngan afiq. Trio. Mijie. jep. & halim<- hebat trio nih… bangga dpt teammate yg meletops cam nih!!!

Duo kami hanya Berjaya meraih gangsa<- sedey nyer… tapi tetap gumbira..

Trio kami menuai perak… sikit lagik tuk emas. Apakan daya. Rezeki xmenyebelahi. Lain kali, kita buat percaturan lain plak erk…

Yang besh nyer, team kami 5 orang nih... is cara bahagikan team pada trio & duo tuh. siap maen lat tali lat lagik. Childish sgt kan!! yang fenting adil dan enjoy!!!

Setelah, berhempas pulas. Ini jew la yg termampu kami bwak pulang… kurang2 nyer ader gakz hasil…walaupon gagal menuai emas di pusat bowling… nih baru permulaan tuk kamirang & sesiapa yg barusan pertama kali menyertai. Kita tggu SUMMER nnt. Aksi yg lebey mencabar n dramatic akan dipersembahkan. Ensyallah~

2 comments:

bile halim start ngomen said...

kecewenye bukan sebab kalah trio ke duo, tapi awal2 dah excited la bagai nak menang grupnye nih... tup2, semua performance mase 2nd game tu memusnah-leburkan, merincis-rins dan menghancur-lumatkan harapan yang sekian lamanye terpasang di sanubari.
bola afiq tetap ke kiri dan ke kanan...hahahaha... bola paling bes pernah tgk, bola mataq wat untuk jatuhkan 4 pin sekali gus menyerpurnakan spare dgn bergaya. tapi tetap membawa pulang medal... ade team tu... HOI, MENANG SORAK JE KE?!!! oppsss... sentap org lak. ni bukan ngutuk, tapi tettap tarbiyah... huhu...

mati la aku ngomen lagi

nadzeem said...

a'ah2!!!

menang sorok jew kew??**matila riak**

azam....ensyallah!!!
kite buat baru summer nnt...