FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Tuesday, May 19, 2009

:: fLY da besday boy ::

Salam semua

Emangnya mei merupakan bulan meriah mengwish besday nih. Seawal haribulan sampailah nanti akhir bulan, xputus-putus ucapan besday @ selamat ulangtahun kelahiran kat blog aku nih. Kenapa mei yang meriah?? Bulan lain da abis orang ke nak lahir kt dunia ni?!! Eh!! Perlu kew ala-ala xpuas hati cenggituh??! Maw kaki kah gayanya. Atau nak merasa pelempang sulung aku. Ahakz!! Tetibe emo lak kan!! boleyh!!

Semalam besday abang aku… arini lak ( 20th may 2009 ) ulang tahun kelahiran yang ke 22 buat salah sorang dari kami ber-10 orang. 9teenstar… name diberi ( name betul, ejaan xtau betul ke idak ) mohd fadzli bin Abdullah. Kitorang panggey dia FALAI je. Atau dalam text sms, FLY sajork… hehehe. Susunan ke-5 mengikut urutan ketuaan among us. Mula ( abang long ) azmie si pilot… Kiki second… capik si Pegawai perhubungan celcom no 3. Apiz dak bouston no4, kendian falai.. next… next. Later update. Mase belum tibe lagik. Hehehe


:: kenangan BORA ASMARA penchala link… hehehe. Next tym, kita layan BORA OMBAK, ampang lak… nanti aku bawak… huh!! ::

Dedulu, kalo ape2 hal je. Aku ngan falai ( tym dak2 len xmo chill ). G la kitorg ke mana pon, asal ley minum2. Usha awek2 UITM ( UiTM jeeee kew!! ), lepak2, & macam2 lagik. Merempit ngan motor falai. Lupe plak jenis motor dia yang selalu aku naik tuh. Eheks! Coz da tak biasa, naik keta je skrg nih. Moto yang byk berjasa tuh pon aku boleh lupa( lupa daratan sangat!! ).

Katenya baru abiz ( baru kah??! ) praktikal. Now ngah mencari2 kerja tetap tuk meneruskan kehidupan. Nak simpan duit tuk beli superbike katenye, baru piker nak kahwein ( itu yang stakat aku dengar & tahu ). Xtau pulak if dia da tukar statement tym aku kt cnie. Uhukz!!! Aper2 pon, soal kawin nih. Derang ( dak2 9 org nih ). Masing2 mengatakan aku kawin dulu. Motifffff!!! Itu semua kerja tuhan =)

“…fred… kaw kawin dulu antara kita… xcaya tengok la nanti…” siot nyer statement. Kaw hengat kaw dewa murugam??! ( ader ke name dewa nih??! ). Nak tebak2 jodoh orang segala. Hahaha. Kap lam ya nga sangat!!!

Dalam hati aku...

“…aku xmoh kawin tym da Bangka…” hahahaha, seraya mengaminkan jer lah doa kawan2 tuh. Mudah2an… walhal, sorang pon HARAM penah tengok ma gurl. Ahaha. Pandai simpan k… JANGAN MARAAAAA. Kite ( kami berdua ) humble la… korunk lain la, memasing howt. Boleh citer la beb. Ahakz!!


::ops. Salah pic la pulak!!! Uhukz!! TEMAN & MESRA + TEMAN MEMANG MESRA.. lepak2 malam kt putrajaya. Bohsan lepak dalam radius shahalam. Kluar ke sepang lak. hehehe ::

Back to da track… besday boy… mencecah sudeh usia kamo 2 dekad. Ape erk perancangan 5 thn akan datang?? ( busy body ).. selain superbike & melancong ke jepun. Aktiviti apakah yang mahu kamu lunaskan demi mengejar cita-cita??! Ahahah. Soklan wartawan xley blah!! Kesimpulannya, press = BUSYBODY.*ops!!!

Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-22. Semoga ape yang dirancang akan berjalan dengan lancar. Diberkati hendaknya. Dunia & akhirat.. buatlah sesuatu yang bisa menyumbang kearah pembangunan ummah ( ucapan synical sgt ). Bukan senang nak senang, tak susah nk susah. Aku mendoakan agar kaw sentiasa sehat walafiat hendaknya. Berjaya dalam bidang selama ini kaw ceburi ( planning & architechture ). Coz itu adalah kecenderungan aku juga. Kalo xde aku skrg ni dalam bidang undang2. Sah2lah aku sama ngan kau. Nak buat camne, sudeh tertulis di luhmahfuz. Inilah kita sekrang. Haih~

One be half kawan2 semua. Happy birthday to you… happy birthday to you… happy birthday to FALAI. Happy birthday to youuuuuuuuuuuuuuuuu… god bless u always.

Antara koleksi birthday wish yang aku ader.. hehehe.

“…Wish you a many many happy returns of the day. May God bless you with health, wealth and prosperity in your life HAPPY BIRTHDAY TO YOU…”

“…Friendship is about. bringing out the positive Friendship is about. bringing out the positive when everything seems negative...being accepted for who you are...being able to pick up right where you left off...sharing, talking, and laughing...Friendship is about us, and for that I'm grateful. And I hope you have the best birthday ever, friend!...”

5 comments:

reff fizan said...

uh..pic ats tuh nmpk cam kontroversy seyh

nadzeem said...

haruz... kontroverSIALnyer
hahaha...
byk la gik koleksi pic2 kontroverSIAL..
hehee

kite rapat ngan semua org.. heheh

reff fizan said...

tertanye2 plak..pe lagi y lebih kotroversial dr itu

nadzeem said...

erm.. perlu ke nak publish..
ahakz!!!

nenanti la len kali..
tym da xder keja, nak raih publisity murahan..
kite publish k

reff fizan said...

fred..promote ar my blog kat jordan..hahha..tataw la nape lately gila glemer..exam pressure kowt..