FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Monday, July 07, 2008

:: planet DAYANG ::

Salam…

Huh!! Lama la plak xhupdate… igt nk hupdate semalam, tapi sayangnya ader hal. Teknik postpone la gamaknya.. hehehe. Xder apeyg nk dceritakan. Juz skadar beberapa mende yg berlaku dlm 2-3 hari pas post jamming itu.. xtau la nk mula camner, ape2 pon, kehidupan kan KL nih mmg lagin dri ‘kehidupan’ aku kay irbid(amman as well) yer laa, kat amman n irbid tuh, tanah orang.. payah ckit nk ‘bergerak’ kan. Dah namenye kt KL nih. Bapak la sebebas2nya aku terbang bak rajawali.. kuikuikui. Metaphore xboley blah!!!

1st.. sekitar pavilion (4th times have been there since balik a week)

Berjalan2 bersama JOY, wah joy nih!! VD tau.. selepas beliau berpayah2han mengayuh rakit dari sg rajang merentasi laut china selatan & selat tebrau. Menyelusuri selat melaka, akhirnya, alhamdulillah beliau selamat sampei ker semenanjung tanah melayu.. yer laaa, dok lame sg kt kepulauan borneo tuh kan.. nak ilang ingatan tuk lupa kt semenanjung sgt la mudah.. juz wonder on dat..*ops!! Matila joy tahu*

Xper2, bru 1st tym kua jalan2 ngan joy. I can know him well. Prinsipnyer senang jew. Sekilas HIKAN di air. Ku tahu makHAYAM nyer siapa*ops!! Kat KLCc katenyerrrrr!! Buat ape la kat KLCC tuh kan.. owh!! Lupak, makhayamnyer bekerja cari nafkah demi hanak2 terchenta.. biar direngkuh tulang belulang seorang hibu itu. Dia TETAP mencari sesuap nasik tuk hanak2..-hikayat merongmahaWANGSIAL- bowley!!!

Byk la isu2 yg ditengahkan tatkala bersiar2 bersama JOY.. beliay very da spoting.. any one yang CITARASA??! Kontek me, then boleh deal erk.. baper hengget nk kat dia.. huahaha. Jmp xlama pon, tapi da cam kawan lama u ols!! Aku nih kan cepat mesra ngan environment.. fleksibel n dinamik katenyeh! Wah!! Terlebih sudah!!

Penat2, lepak restaurant makang2… konsep pakli kopitiam nyer nasik lemak. Kerabu mangga yang ameeeek sodap… taufu yang menyegarkan.. dan air soya n laicikang yang menghilangkan dahaga!! Nikmat nyer msia nih.. smua nya ada disini… sekitar BB & lot 10.. in da same time. Aku jmp ‘pakwe’ arab Bahrain aku*propah sgt!!* juz gurau2 jer ok!!. Depa jalan2 kat depan planet Hollywood. Ntah wat per ntah. Wat semak kot!! Miehahahha. Derang kan satu fli8 ngan aku tym blik cnie tuh.. tuh yg aku kate depa tuh pakwa2 bahrain tuh.. da smua laki. Kalo pompuan, aku assume as awek2 bahrainiah la..bowley!!!

2nd story.. Pasal arab2 kt msia gakz!!

But nih lain ckit.. kita name kan dia as scandal aku*term yang khery bagi kt aku* walhal xder aper2 pon ngan mamat arab nih, juz kawan kt TAGGED jew pon. Kebetulan dia call aku(cam tau2 jer aku da blik msia).. no yang kau tym dia call tuh agak pelik. Walaupon no msia. 017 katenyeh!! Tapi deik kerna xder register dalam phone aku. Aku cas pelik la… ntah dri mane ntah no tuh datang(bisik dlm hati).. monolog katenyeh

Name dia MARWAN… boleh!! Bgi tau kt cnie. Ye laa. Bagitau la, coz ku ngan dia mmg xde aper2.. kwn2 maya jer.. dia ajak g RUUMS*mak ai!! Matila aku… RUUMS jauh banget deh!! Area subang jaya kan ader.. dekat ckit ngan aku.. huahaha. Yang penting dia treat me like a rose*westlife bowley!!!

Piker dok piker, aku malaz nk layan request dia.. walaupon dia belanja segala… aku nih bukan la jenis yg makan budi orang. Dok cbuk makan budi orng.. nnt mende lain yang dia mintak.. xmoh aku!! Naya ja nnti.. sapa nak jawab deik non oi??! Aku xmo amik risiko(ats nasihat kawan2 jua)

Nk jmp aku, or kua jalan2 ngan marwan nih. Tggu jer la suatu masa yang aku sendiri rase sesuai. Stakat nih. I’m going to say nope!! Kenal pon gituh2 jer. Da nk sakan kulu kilir.. wah! Nak mati kah??! Buat nyer ader aper2 yang terjadi. Ado kaw kesah??! Xkesah kan.. kuikuikuikui


3rd story.. iklan khas tuk sesape yg minat gila2 kt dayang..

20th july kat planet Hollywood.930pm(if not mistaken) ahad.. ader planet party wif dayang nurfaizah… jom weyh! Memeriahkan.. b4 tuh. 12th july, ari lasso showcase special…msuk ala2 murs jew…dtg la erk.. bila lagik nk enjoy midni8.. 1sept da start pose.. huhu. Terawih lagik.. matilaaa petir!!!

4th story.. kaba dri bumi sane tuh..

Ape la cerita pilihanraya kan??! Sape yg naik.. sapa yg bakalan turun takhta.. tapi kalo nk dijangkakan.. ramai yang bakal melihat orang2 baru menduduki kerusi keramat.. 2-3 org jew yg ala2 konsep selesa n kekal… tuh pon beriya2 mempertahan kerusi katenya..

Aku nk tau senarai pendek calon2… ASAP secara rasmi… yang xrasmi malaz nk cakap. Kang orang kate per lak…

K la… cau cin cau!!

1 comment:

ajie said...

aku memang Fanatik kat dayang!! rasa nak berduet je ngan die..haha