FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Tuesday, May 06, 2008

:: KARISMA 2008 p5 ::

Sebuah dedikasi teristimewa buat kawan2 yang banyak membantu aku dlm ‘menjayakan’ karisma 2008. Ini adalah final post tuk karisma. So pas nih, nk bukak cerita lain plak… mende dah lepas tuh juz jadikan as kenangan terindah sahajork. Nk wat2 pening kapla wat per??! Yg penting nyer keburukan masih boleh dipercantik & diperkemaskan. Coz tuhan sentiasa bgi kita peluang tuk kita berubah n mencuba. Hanya kita hendak atau pon tidak jer…

Dengan memperolehi kemenangan(rezeki) di karisma lalu. Aku sangat2 berterima kasih buat teman aku, teman sepejuangan berlainan aliran. Dia selatan aku utara. Dia hebat aku hanyalah biasa. Itulah sedara halim… xlama pon kami berkenalan. Tym dtg cnie jer yg bru kenal name dia. Namun, itu sudah cukup tuk aku ‘study’, siapakah dia sebenarnya… dialah antara yang banyak bgi tunjuk ajar kt aku. yang telah berkorban itu ini. Lelagik bout minat. Jgn mudah melatah segala. Then ia membuatkan aku kuat tuk semua itu(cabaran2)..

Pernah aku dah mmg xde harapan. Dan dia tetap bgi harapan, walaupon secebis… dri aku yg tiada langsung harapan.... Dia kate

“…masih boleh & ader lagi…”

ok, fine…. Aku terima sebagai pemangkin +ve. Mmg ketika itu, aku dah xder hati tuk buat ape yg selama ini aku sukai. Aku minati. Dan aku rancang. Dia lah yang berikan keyakinan tuk jgn mudah putus asa, & jgn mudah putus harapan.

4 u halim… thanx a lot… hanya tuhan yang tahu betapa besarnya hati nih, dpt teman cam ko… aku tau ader beberapa perasaan yg sedang bermain dlm hati ko. Coz I’m ur heart reader… aku nk share pingat emas 4 x 400m tuh ngan ko… acara tuh yg buat kan aku serba salah ngan ko hingga tertulisnya dedikasi ini… seharusnya,Ko pon menggengam dat medal too. Tapi xpe, atas semangat yg ko bgi selama nih. aku bawa bersama larian aku. aku igt kata2 ko tym aku lari.

“… ko boley zeem, ko boley!!!...”

dan kini aku boleh.. boleh bawa harapan seorang teman tuk direalisasikan..inilah hadiah aku tuk ko...emas acara 4 x400m!!!

Cerita aku masih panjang, dedikasi kedua aku adalah untuk sahabat lama aku. sekian lama aku mengenalinyer. Tahun nih masuk tahun ke-8 perkenalan kami. Kenal sejak dibangku sekolah. Seorang yang sentiasa ader semangat. N xpenah putus asa. Dialah tarmizi & dikenali sebagai……(nama panggilan dia kt cnie)… aku mmg xkan letak nama tuh, sbb aku kenal dia as tarmizi sejak dulu lagi…

Sebagai pembakar semangat aku jua… aku mahu berkongsi kejayaan aku. bersama dia. Xder kata2 perangsang. Xmungkin aku boleh memegang ‘mug’ barusan aku terima temph hari. Biarpon skadar mug murahan yang hny lebih pada tulisan tertera. Itu, bukan ukurannya. Yg pasti sekali, aku bertanding membawa nama & kata2 orang byk mendorong aku. sbb itulah, mug tersebut ada pada aku. yg membezakan nyer hanya tulisan ‘kedudukan’ sahaja…

Mizie… ko mmg teman aku selama nih. thanx atas nasihat dan dorongan. Xder ape yg mampu aku gmbr & lafazkan. Melainkan hanya jutaan terimaz kasih yg tidak terhingga. Tuk makluman semua. Kemenangan acara khat lalu. Adalah kerana beliau(mizi) is my sifu… aku belajau dri dia… dia sepatutnya masuk & menjulang nama irbid. Nex year, ramai2 kita demand dia tuk participate… he’s da great sifu I ever met… thanx mizi… friend 4ever~

Khat sudah, balapan pon sudah… skrg nih tuk seorang kawan aku yg bru jugak aku kenal tym kt Jordan.. itulag dia jiran aku. Afiq.. xder dia dlm penglibatan kelancaran itu ini. Xder hasilnya sebegini hari ini… orang kuat sebalik tabir. Orang hebat yang byk beri masa dan komitmen.. ucapkanlah terimaz kepada afiq yang mungkin korunk xnmpak dirinya dlm kejyaan karisma 2008. Satu yg aku agakz terkilan, adalah dia x dapt bermain untuk volley ball ngan aku. tahun depan kita as teammate yer afiq!!!

Antara yang byk bgi galakan tuk main volley is afiq. Seorang yang berdisiplin, rajin dan komitmen.. sape lagik yang boleh compete wif him 4 those things??! Dri start mula latihan, hingga saat2 akhir perlawanan volley. Dia lah yang paling2 berKARISMA.. selayaknya anugerah khas karisma adalah untuk beliau… siyesli… afiq mmg da best person in his own work. Yang terbaik itu adalah dri dia.

Kesudian menggunakan masa rehat dia, ngan menolong kegiatan dapur. Mmg sgt2 dihargai. On be half pihak terbabit. Aku ucapkan terimaz byk2…

Dedikasi jutaan terima kasih & kemaafan buat beloved osmate. MANDO n AWE… kerjasama yang diberikan mmg xdpt aku lupakan… thanx guys… sori byk2, sampei umah xder air arituh. Menyebabkan beberapa kesulitan… then ngan umah bersepah bagai dilanda taufan.. pengorbanan yang diberikan, hanya tuhan yang satu sahaja mampu mentafsirkan ganjarannya…

Bagi aku, itu adalah hadiah terbesar setelah tiga tahun kita as osmate… bukan senang orang nk bagi ‘jajahan’ kt org lua. But u guyz did it… sekiranya ader suasana yang tidak menyenangkan. Mengganggu masa rehat korunk… Kemaafan jua yang aku pinta.

Akhirnya…. Ucapan terima kasih buat seluruh kawan2 bangunan abu malik. Umah afiq, acap, hazim. Umah halfi, taufeq & ejard… tak dilupakan buat AJK pelaksana biro berkenaan. Aku juga ingin mengucapkan terima kasih, kerna bagi aku kepercayaan tuk buat beberapa perkara,menyumbang tuk karisma 2008. tak pernah aku mndpt kepercayaan tuk terlibat ngan mjlis superb cenggini sebelum ini. Nk terlibat ngan majlis2 kecil pon ‘disekat’… korunk plak yg bagi kepercayaan kt aku.. thanx !!

Apa2 pon, yang terbaik itu dri tuhan yang maha mengetahui… kita merancang, DIA juga merancang… yang terbaik itu dari DIA yang maha bijaksana…

**********************tambahan************************

· PERMAI xder insentif ker utk atlit2 kita?? Camne nk berjuang tuk tahun depan. Sedangkan dorongan & galakan xder nih… penceramah dtg kuliah maghrib pon ley dpt 3rat..(itu pon demand lebih!! Xcukup katenya),,, kita yang 3hari 3malam bertungkus lumus nih, xder ape2 ker??! hehehehe

· Tahniah diucapkan buat seluruh warga krew yang terlibat ngan karisma 2008. Dri pelapor berita hinggalah editor nyer. Waaaaalaaaupon dok meLOPAP depan pc tggu laporan terkini*ops!! Matila kena buang kerja… hahaha.. xkesahlah, yang penting ‘ade’ bayaran nyer dulu kan??! mieahahaha, then nk buang, buang laaa..

Unit publisiti karisma jauh lebey lambt up-to-date. TJP lagik pantas n cekap. Kan kan kan??! len kali, xyah buang2 masa ngan duit ngan unit publisiti nih. kita ader talian. Gunakan talian. Kalo nk tau perkembangan terkini. MODERN kan!! kena la guna talian tanpa sepadan. Kertas2 dah xmen dah… kalo nk up ckit. Siaran langsung.. mampu kewwww??!*ops!! –cadangan-

2 comments:

halim yg ngomen said...

ohhh... aku ingt smpai smlm jer air mate ni akan mengalir. hari ni pun, lepas bace ko nye post nih, terus syahdu dan nanes...

well tak ramai kwn yg aku jumpe boleh memberikan ucn terima kasih krn berkwn dngnye seikhlas hati. this may b the first time bc ucapan terime kasih drp kawan kpd kawan...

sbg mane prinsip aku kan, dlm berkawan tak de KOMPROMI. terime la die seadanya dn berilah die peluang, ruang, smgt dan keyakinan... thanx gak kat ko for this spesel dedication. i may not be here till this second klu tak de bntuan gak drp ko..

aku tumpang gembire ngan kejayaan ko. dan aku harap ko akan ceria dan gembire slalu. nasib ko pun lbih baik drp aku dlm beberape aspek (ko pun tau kan... aku tak nak ulang) dan kalimah "Dia hebat aku hnyalah biasa" sepatutnya adalah terbalik; ko hebat tp tidak aku kerana aku mgkin bukan yg terbaik... (u_u,)

itulah nadzeem yg bersmgt kental dan tabah dlm mengharungi hidup ini...

aku dah tak tau ape nak ckp lagi senanye, yg ade hnyelah nak menangis lagi semahu-mahunya... mggu nih mgkin mggu air mate kot bg aku... agak senti skit la mggu nih, aku pun tak tau nape... ok la

GOOD LUCK exm... 2nd exm tak habis lagi kan...

undur diri ek

nadzeem said...

owh thanx...
satu mende baru yang aku belajar dri KARISMA...
adalah cara memperkasakan bond persahabatan..

selagi kita percaya ngan teman, slagi kita ader keyakinan terhadap kawan... selagi itulah kita boley gerak seiring...

personal dh xdikire dah... hny diri kita ngan ape yang kita ade jer sbagai inspirasi...
tabah cekal aku,tebah cekal ko jugak..
k...all da besh in ur final too...

sesama kita buat sumthing yang baru, tuk masa akan dtg... ape2 pon, keyakinan dan kesungguhan.. tuhan maha adil.... wut u give u get back..

antara cepat ngan lambt jer, menjadi perhitungan...