FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Monday, April 14, 2008

:: TeRKiLan ::

..SALAM SEMUA..

Sindrom M melanda diriku ini. M ngan segala mende, coz tiada apa yang support n member sokongan mahupun dorongan, yang ada tekanan. Boley matila weyh kalo camnih jer. Jgn kate aku sorg jer yang diberi tekanan. Orang berada sekeliling aku pon kena tempias. Apa masalahnya nyer nih** SM SALIM ft AMY SEARCH**. Sumer lak nk diHAGHUKkan. Huh~ letih aku ngan segelintir cik2 LAHA nih*ops!!

Seboleh nyer. Aku mmg xmoh amik ini sbagai satu bebanan yang akan m’halang jiwa semangat aku. tapi. When skali da masuk era PERSONAL. So, sape ley dok diam. Aku mesti pertahankan hak n pendirian aku. tak dapat dinafikan. Antara semangat yang tengah2 membara kini ini(menjelang KARISMA). Tiada kaitan langsung ngan isu aku kali ini. Tapi… ia tetap menjdi point aku untuk terus bersuara.

k… ceritanya camni. Dlm dunia nih, ader ke orang(mana2 orang jer la kan!!) yang sengaja nk cari musuh(create enemies??!) ader ker?? xtau la kalo ader orang yang sebegitu rupa. Setahu aku, semua orang(yang NORMAL) mengimpikan keamanan dan keselenangan dlm kehidupan. Tanpa rasa sebarang ancaman.

Kesah ini sebenarnya dah lama berlalu. Tiada langsung niat untuk buka cerita lama. Tapiiiiiiiiiiiii(tetap ader TAPI nye tuh!!!). bagi aku....xder perkara lama, maka xder perkara hari ini. Atas sejarah semalam, kita mampu berdiri dihari ini. Berdiri sendiri. Setelah tergelincir dari 'landasan', nyaris tidak pecah remuk tatkala gelinciran itu berlaku.**matila xfaham kan!!**

Sapa yang berkawan, then xder any konflik hah??! Ko bgitau aku ckit. Tgok sape orang2 itu. Kok benar hebat sgt sampei berkwan tanpa any misunderstanding happen. Ckit sebanyak mesti ader nyer la tarik2 muka. Sentap menyentap. Ketat menGETAT!!! Itulah namanya warna2 perkenalan. Ker still ader yg xpercaya ngan keadaan ini. Dia berkawan smooth jer. Baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik jer!! Sami3na wa ata3na. kehulu membontot. Kehilir memonggong.*matilaaaa menadah gerimis. Tetibe!!**

“.. xelok zim bukak cerita lama. Yang lepas tu biarlah lepas..”

“.. ko masih terpikir mende lepas2 tu ke?? Xyah lah wat pening2 kepala think bout it..”

“.. ler, masih memendam lagik mamat nih sebenarnya..”

Antara respon kawan2 yang aku damping selama ini. Thanx kawan2, korunk memang besh. Tuh la nama kawan. Tapi belum sampai tahap SAHABAT lah kan. Coz ade plak sorang tuh, sebuk nk aku anggap dia as my SAHABAT.. huh~ LOTEH sey camnih, ado lak hah nak suh kito declare dio as sabat kito. Xmalu ko!!! Apo jonih oghang ntah. Coghuk mano datang eiy, xtau la pulak. Mauu hidop gak spesis camnih kek duniyo tuhan terbontang bosa.**kan dah kantoi mano asar usur den, pocah ghasiyooo**

Xboley la weyh... nk lupe2 mende camnih. Iyer menyebabkan perubahan terhadap diri aku. xder peristiwa tuh. maka bukan la nadzeem hari ini seperti yang dikenali. Pahit xpahit, hitam xhitam. Kenangan itu mengajar aku tuk kenali mana permata, mana kaca. Rupa2nya, yang diKATAkan maleykat itu lah PUAKA sebenarnya. Camnih ke orang islam??! Camnih ker cara da3wah islam??!*mula nk berceramah dah nih** plzzz la weyh. Mane ilmu mentarbiah orang yang ko dapat nieee!! SESAT. Ko tau x SESAT!!! Lagi menyesatkan. Erm……………….. speechless lak hah!!

Satu, xdinafikan… dulu memang betul kejadian maki memaki. Tarik menarik muka. Then hamun menghamun. Tuh cerita dulu weyhhhhh. Then korunk gakz yang suh kami berdamai. Berbaik-baik lambang pelajar YARMOUK. Sebagai contoh kat student yang BUKAN yarmouk.

“..kita nih orang pandang lebeh. Sbb kita belajar agama..” huh, BIGHAT telingo dongar eiy… WUTEVA jer la yang termampu aku katakan tuk set2 budget a3lim maleykat, secuci EMBUN PAGI ditengah KOTARAYA.*ironi sgt**

Memang aku xleyh terima siot statement yang camtuh. Ape ader bezanya antara tempat belajar? Ape ader hebatnyer belajar itu, ngan belajar ini. 2-2 bidang, ilmu tuhan gakz. tuntutan 2-2 mende wajib(menuntut ilmu). Meletopz sgtlah kalo belajar kt yarmouk nih??! tapi 'space' tuk sumthin yang luar ckit dri konteks YARMOUK itu. YANG ADO!! Xker VAVIES namanyer tuh. Bak style MANJA. SIEVAV sgt…!!!bowleeeey!!!

Sekarang nih, 2-2 pihak dah berbaik. Lebih baik dri biasa. Tapi tetap menjadi bahan xpuas hati. Kenapa erk??! dah lama dah aku pendam mende nih. nk luah antara ngan idak jer. Orang bergaduh masalah.(xgaduh mane pon sebenarnya)…berbaik salah... dah tu cam no!!! yang beriya2 suruh berbaik nyer, dia. Itu ini lah. apalah... siap ada ala2 slot ceramah percuma kt both side.. Lyk hell!! FooK*y jer!!! Siap ley men air mata tuuuuh(paling xtahan aku ngan set2 pelakon TERBAIK zaman ini) **ko pon kalah NANNY oi~**.

Konon2 nyer, sgt merugikan kalo kamirang nih bergaduh(xberbaik2)… merosakkan hubungan yang sedia ada. Melemahkan persabahatan… ayat2 ngampu xmoh kalah nih… then tambahan yang bercakap tuh pon, bapak sepusat mak asing2. Sama jer (thinking effort nyer)Sama jer laaaaa mende nih.xder point lain ker depa nk cakap hah??! balik2 isu n point yang sama... DUNGU sgt!!! LYK HELL**skali lagik**

Boleh lak sebab da berbaik2 nih. depa(mereka dan sekutu2 nya) kate

“..kalo diorang xberbaik pon xper..” see, ape jenis manusia nih??! nak aku sambung ker statement2 rentetan dengannya?? Bab nk menambah2 perisa nih, aku memang pakar. Kalo x, xder la aku jadi juri masakan kan.*rampas jawatan!!** terus merafak sembah kt RATU JURI*ops!! Sapa xtau**

Nak disambung lagi mende nih. kang kate kite suke carik musuh. Kate kite nih suke besar2kan mende yg kecik. Haaaaaiyoh!! Kecik ke isu nih?? sampei meREDHAkan ketidakbaikkan orang lain… ape makna TAK BERBAIK pon xper tuh??! nak sgt tgok aku bersengketa. Then dia bertepuk sorak sorai. Baguz sgt…!!! ker sbb xder sapa nk kawan ngan awak. Tuh yang panas JUB*Q tak senang dudok. :-)

K la.. nk be cool. Nk cari point ktenangan lak… hehhe

Da~

1.
:: semalam 13hb april, ader orang kata aku gila lebih..sedey jew.hahaha**bukak criter** ::

ayat dia camnih "...wei,ko LEBIH GILE kot arini..." trus nak nannes...huaaaaaaaaaaaaargh!!

2.
:: aku bukan pakarPARTY occay, sile betulkan statement n title itu... ::

3.
:: apa2 yang 'berlaku' semalam adalah kenangan terindah selamanya... ::

4.
:: on be half pihak penganjur, ingin mengucapkan terimaz kaseih yang tidak terhingga kepada semua tentang acara smlam..u guys ROCK!!! ::

5.
:: dalam berteman/berkawan ni, bukan harta rupa jadi ukuran. malahan kejujuran n kesetiaan itu yang dipandang (sowie pinjam qoute sat na) ::

2 comments:

bloodgrupA+ said...

amat memohon maaf atas kesalahan keterlanjuran kate...

lantas memujuk, tp tak pandai... seolah-olah ingin mendapatkan khidmat org len lak utk pujuk ko... oppssss...

ku pohon ampun dan maaf
(tnde jawapan utk teka-teki, pohon yg tidak berbuah, berbunge dan berdaun... selain mggambarkan seIKHLAS hati aku)

nadzeem said...

hahaha...
wueks!!!
sengal....sape la yg nk dKHIDMATkan tuh kan...erm.....:: tertanya2 mode ::
kuikuikui

oit, jgn letak jwapan lagik ok!!
nnt nk letak jawapan kendian..
nih jawapan da bocor. dah tuh camno!!!

:: peace no war ::