FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Thursday, February 21, 2008

:: waRNiNg xBeriSyaRat ::

... SALAM SEMUA…

Kenapa saya sayang abang saya?? Sbb dia baik. Kenapa saya suka abang saya?? Sbb dia memahami saya*matila tetibe** ntah laa, tetibe jew aku nk wat post pasal abang nih… gara2 si ____ tuh la nih, kalo x. xder nyer nk post pasal dis private thing…

Xper2. Bukan private mane pon kan… sbb ma3ruf ladaikum pasal perkara nih… so bkn lah satu keperibadian sgt pon… kuikuikui. Kalo nk kate soal xmoh kalah… tuh sepatutnyer ditujukan kt si X(bkn nama sebenar). Sbb dia yg start bagai nk rak dulu… aku beser2 jew…

Yes!!! Aku tau korunk sumer still blur kan??! biau la korunk ngan keBLURan korunk tuh. juz ahli2 nyer jew yg mengetahui aper sebenarnyer maksud aku… hehehehe. Kalo korunk terer, carik la isi tersirat … jadi la pendengar & pembaca yang hebat… maka, gunakanlah kekdah penaakulan**motip!!**

Lain kali kalo xder aper2 jgn dok suke nk redah2 jew. Kan dah malu… aku nk tumpang gelak sampei kuar air mata nih… igt abang aku tuh cam ‘habang2’ ko yang lain kew?? Dia fandai occay.. xmudah diperdaya ngan akal busuk ko tuh… sekilas ikan di air, dia tau jew jantan pondan(ko kategori mane??!*ops!!) nyer… huahahaha. Lagi pon pada dasar nyer mmg dia xberkenan ngan perkara2 camtuh… so kenalah faham…

Camne aku tahu tuh, xyah la Tanya.. sah2 lah dia inform kt adik dia yang sorang nih… igt kitorg nih men scandal2 murahan kew.. abiz sumer mende nk sembunyi2(andy ft Misha).. sbb aku sayang dia, dia sayang aku… so both of us tau pergerakan n aktiviti masing2… xyah nk sentap2 ngan statement dia, mahupon terasa ngan layangan kata puaka aku… ko deserve tuk merasainyer.. boley!!!

Case jeles x jeles tuh bukan soal nyer… konsep nyer skrg nih keSETIAan kepada orang yg kita kasihi…*matilaaaa statement**. Bak kate orang tua2, kalo idong xmancung(sbb kaw tuh JAWA, idoung selebar pintu*lariiiik**), pipi tersorong2. Xyah la nk terhegeh2 menyondol pintu…*ops!!!** nih ader hati nk join part skali.. poorah!!! Xder nyer dia nk suke n ‘sayang’ ko tuh.. sbb dia tau aper yg ko ader n aper yg dia xder*laaaaaaaaaaaaaarikk, merasa kaw!!!**

Mmg betul la kami jauh, sorang timur sorang barat… tapi hati tetap dekat… waaaah gituh kan!!! xcaya tny la dia… aku bukan cakap atas angin tau wat2 citer… n aku bukan la seorang penglipurLARA yg mampu mengubah cerita @ merekayasa drama telenovela… segalanyer adalah keBENARan dan reality.

Satu jer mende yg aku nk share n bgi tau kt ko… dia adalah dia, aku adalah aku. dan kami adalah kami.. xder orang len ley masuk di antara kami… beranilah ader yg wat kaco.. aku tala + sesah jew nnt. Kes polis pon polis lah… peduli aper aku…once ko "usik" laluan aku… sampei mati pon ko akan rasa sengsara… xyah la nk gado2 or tarik2 muka ngan mende remeh nih kan… cukup lah ngan skada mperingati antara satu sama lain…

Last but nope least… jgn nk gedix2 ngan dia… ku pelangkung jew nnt…

Sekian,

nadzeemydeal

2 comments:

hOtMaMa said...

laki mak kalau baca hidung jawa tak mancung nih...sentappp okeh...hiks! tp selalu mmg mcm gitu pun kan...matilah mak!!!!

nadzeem said...

ala... xnk sentap ape lak...
mmg depa set2 cenggituh..
huaahaha
**larikkkkkkkkkkkkkk***