FORTITUDE GOLD

FORTITUDE GOLD

Tuesday, February 19, 2008

:: FAMILYday 2008 lastpart ::

Game nih terpaksa buat part lein… sbb game paling KONTROVERSIAL katenye.. susah n take time gamak nyer… start jew game nih.. memasing da cam orang gila… trus kedengaran suara sumbang pitching keLAUT..

“…aper game camni nieh??! Susah gilaaa…”

“… kita dekat kat ckit jarak bekas nya… jauh sgt nih… mustahil ader yg boley sampei…”

“… game nih take tym lama sgt nih… kite tuka rules la, nk x.??”

N macam2 lagik laa… game nih susah??! Aiyooooo. Nih name nyer game strategi. Balancing n kecekapan kawalan… xder makne nyer game nih take time… strategi baguz, pemain hebat… mende 30 min ley jdi 3 min… nk seribu daya, xmoh sejuta kata…

Nama game nih DRUMBALL. Main nyer 6 orang. 3 pasang. 1st kapel kena bawak bola pingpong by pinggan(2-2 pinggan) yang disediakan… cara bawak adalah bersilang. Syarat utama adalah, bola hny bola BAM @ melantun kt pinggan SEKALI sahaja… bola mesti dbwak tuk diletakkan dlm mangkuk yg disediakan…1st ball msuk dlm mangkuk. Turn 2nd kapel lak bwk bola tenis. Guna tong air ngan pinggan. (Sorang tong air, sorang pinggan)…1st 3 bola terkumpul dlm mangkuk. Menang game…


--bak kate orang tua2, jika nk makan. bukan hanyalah menadah... tapi kena jugaklah menyuap sendiri...yg bolat xdatang bergolek, yang pipih xdtg melayang... semangat menuju kemenangan tuh yg kite mahukan...walaupon!!!--

Kalo susah, kenapa ade yg boley reach garis penamat..? huh!! Game nih la paling aku tensi skali… sbb ramai xpuas hati… hehehe. Tensi tym tuh jew kot… pas tuh reda blik… kuikuikui..

Ape2 pon, game nih mmg senang. Ngan syarat.. u ader strategi n kawalan yang mantap… main bukan skadar nk enjoy2 jer… moral sebalik permainan itu yang kita nak gali… kalo nk enjoy in game. Bek aku buat tiup belon then pecah kan dat belon… isi air dalam botol gune span… enjoy laa kan!!!


--saingan sengit antara HITAM n BIRU, memasing ader kelebihan masing2 dlm kawalan bola dan imbangan--

Sekali lagi khas buat teman2. Rakan2. Sahabat2 yang byk membantu menjayakan program hari keluarga PERMAI 2008 inniew… xtau camne nk balaz jasa baik, idea mantap n masa yang korunk spent kt aku… moga tuhan mengangkatnya satu amalan ikhlas tulus dri hati korunk… mudah2han ngan sedikit masa yang korunk luangkan tuk insan FUSSY cam aku nih, dpt gnjaran dri rabbulizzah…


--dak2 umah merah memasing da mula kerut dahi. lambang putus asa... seb baik ader sorang hero masuk last2 minute...--

Buat tenaga2 mahir pemotong, penggunting n pelekat urup2 backdrop… uols is da great… sanggup nih bersengkang mata. Tahan ngantuk. Demi bantu aku yg separa PUTUS asa da tym tuh… cam nk ku koyak kan ajer backdrop tuh… mujur ada kalian semua… jazakallahu khaira… yang memberi kata janji manis ibarat madu nk tolong, saling bantu membantu, tapi tak2 jugak kunjung tiba… thanx jer la erk… maybe ader byk lagik kan KOMITMEN tuk "KELUARGA terchinta"… semoga berbahagia la gamaknyer…


--persembahan drumBALL paling besh is umah BIRU... terer gakz dak2 nih...--

Objektif + tema = MAHASISWA AKTIF PENCETUS INSPIRASI. Hampier terlaksana sepenuhnyer… yang ade rompong2 lagik tuh, kita bwk ker program sterusnya… sama2 la kite memperkasakan jentera pelaksanaan mana2 program bakal menyusul… biar objektif + tema & sasaran mampu mencapai 200%... xder la nnt, membazir yuran tahunan yang korunk bayau tuh…


--wajah2 kemenangan(sokongan sebenarnya)... setelah berhempas pulaz ngan keringat n strategi..akhirnye, keGUMBIRAan terukir--

Kok yer pon kaye n xpandang 2-3 hengget tuh… cube kali soploh tahun kaw kt cnie. Tapi xder involve ngan any function… xker membazir nama nyer tuh… tau kan membazir tuhan dilarang dlm ISLAM… so think bout it… huhuhuh

Sekian,

nadzeemydeal

2 comments:

fattnieniey said...

whua..
nih game reka sendiri ke pe?
cam menarik tp mcm susah jugak.haha

p/s:salam perkenalan

nadzeem said...

game di olah dri my fav reality tv shows.
survivor & amazing race...